Jere Aalto torjui Suomelle avausvoiton Pietarissa

Suomen alle 18-vuotiaiden (1.1.1996) maajoukkue pääsi voittojen makuun Pietarin kansainvälisessä turnauksessa kolmannella yrittämällään, kun Valko-Venäjä kaatui selvin 4-1-lukemin. Suomen maalissa oli avausottelun tapaan Jere Aalto, sekä kenttäpelaajista Rami Ojanperä.

Suomi iski pallon Valko-Venäjän verkkoon ensimmäisen kerran jo 6. minuutin kohdalla, mutta vastustaja nousi vähän tuurillakin tasoihin reilua kymmentä minuutia myöhemmin.

Suomi ja Fredrik Lassas kiidättivät pallon juuri ennen taukovihellystä maalin ylänurkkaan ja valkovenäläisten usko alkoi rapista.

Toisella puoliajalla molempien joukkeiden pelaajista alkoi näkymään tiukka turnaustahti ja väsymys. Suomesta se näkyi kuitenkin vähemmän.

– Ensimmäinen puoliaika oli mukavaa katsottavaa. Jaot olivat hyvät ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa. Pelirohkeus löytyi tähän otteluun ja uskalsimme pitää palloa paremmin kuin aikaisemmissa otteluissa, Suomen valmentaja Jarkko Wiss iloitsi SPL:n sivuilla.

– Toisella puoliajalla väsymys alkoi sitten näkyä, mutta hienojen henkilökohtaisten suoritusten avulla otimme voiton. Jere Aalto teko tärkeän torjunnan 3-1 -tilanteessa ja se auttoi meitä rauhoittamaan pelin loppua, Wiss vielä puntaroi.

Turnauksen aiemmissa otteluissa Suomi hävisi ensin Slovakialle 2-3 ja sen jälkeen Iranille 0-5. Suomen pelit jatkuvat sijoitusottelulla, jonka ajankohta ja vastus selviävät turnauksen muiden otteluiden myötä.

Suomi-Valko-Venäjä -ottelun tilastot:
Suomi-Valko-Venäjä 4-1 (2-1)
1-0 6. min Iiro Järvinen
1-1 18. min oma maali
2-1 42. min Fredrik Lassas
3-1 63. min Richard Jensen
4-1 86. min Petteri Pietola

Suomen avauskokoonpano:
12 Jere Aalto (mv) TPS
2 Alex Antikainen HJK
4 Alex Lehtinen HJK
5 Niklas Friberg SalPa
6 Ronald Karlsson FC Jazz
8 Richard Jensen FC Twente
9 Karim Jouini HJK
10 Iiro Järvinen JJK
13 Saku Savolainen KuPS
15 Fredrik Lassas (C) HJK
17 Rami Ojanperä TPS

Lisää uutisia