Jenni Rannus hyökkää Palloseuran paidassa myös kaudella 2021

Hyökkääjä Jenni Rannus on solminut kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen.

Rannus debytoi edustusjoukkueessa 3.5.2015, kun TPS kohtasi HJK:n vieraissa ja hänet vaihdettiin kentälle noin vartti ennen loppua. Rannuksen päivästä teki erikoisemman se, että ennen ottelua oli tullut ilmoitus, että hänet oli kutsuttu maajoukkueen matkaan. Heti seuraavana päivänä Rannus pukikin mustavalkoisen sijaan päälleen sinivalkoista ja pelasi U16-maajoukkueen ottelussa Latviaa vastaan toisen puoliajan. Rannus pelasi vahvasti ja iski pallon maaliin kolme kertaa. Pääasiassa vuosi 2015 meni Rannuksen osalta kuitenkin T18 SM-sarjassa, jossa hän iski 16 maalia 19 ottelussa ja pääsi kauden lopussa juhlimaan hopeaa.

Kausina 2016 ja 2017 Rannus pelasi pääasiassa Palloseuran B-tytöissä. 2016 Rannus pelasi viidessätoista ottelussa ja iski näissä kaksi maalia. Silloisessa Naisten Liigassa Rannus pelasi kahdesti, kun hän tuli ONS:ia ja Åland Unitedia vastaan lopussa kentälle. 2017 Rannus pelasi T18-joukkueessa täydet minuutit jokaisessa ottelussaan ja pääsi irti myös Nice Futiksen puolella kahdesti ja Palloseuran edustuksessa kuudesti.

Vuosi 2018 alkoi Rannuksen osalta T18 SM-karsinnoilla, mutta samana vuonna Rannus teki lopullisen läpimurtonsa edustusjoukkueeseen. Rannus pääsi irti kaikissa 23 ottelussa ja sai runsaasti vastuuta. 2019 alussa Rannus oli sivussa kolmesta ottelusta, mutta muuten vastuu jatkui samana. 2020 Rannus ehti pelata Kansallisessa Liigassa 13 ottelua ennen kuin loukkaantuminen päätti kauden ennenaikaisesti. Nyt edessä on kuitenkin uusi kausi, mutta sama tuttu seura.

– Tuntui hyvältä jäädä Tepsiin. Täällä on hyvä olla ja helppo viihtyä. Toki en väitä, ettenkö olisi asiaa joutunut miettimään. Tippuminen Ykköseen oli iso asia ja mietin mitä muita mahdollisuuksia edessä voisi olla. Tärkeintä oli kuitenkin sarjatason sijaan miettiä asiaa kokonaisvaltaisesti. Tepsissä pääsen kehittämään itseäni ja koko joukkuetta eteenpäin. Niin ja mikä parasta, saan taas pukeutua mustavalkoiseen paitaan.

Monelle ensimmäinen ottelu edustusjoukkueessa on jäänyt ikimuistoiseksi kokemukseksi, jota ei koskaan unohda, mutta Rannus ei nopeasti osannut sanoa kumpi kahdesta mieleen tulleesta ottelusta oli lopulta se ensimmäinen. Pelin herättämät tunteet olivat kuitenkin mielessä hyvin.

– Jos rehellisiä ollaan, niin en ole aivan varma oliko ensimmäinen otteluni edustuksen mukana se ottelu, jossa mursin käteni ottelun lopussa vai se, josta lähdin yllättäen maajoukkueen matkaan. En muista itse pelistä kauheasti, vaan jännitys ja euforinen tunne veivät voiton. Menin vain kentälle ja annoin kaikkeni joukkueen puolesta.

Kausi 2015 meni Rannuksen kannalta pääsiassa T18 SM-sarjassa, jossa vastuuta oli luvassa runsaasti. Näin jälkikäteenkin Rannus on sitä mieltä, että siinä vaiheessa keskittyminen T18 -joukkueeseen oli hänen kannaltaan oikea ratkaisu.

– Olen aina ollut sitä mieltä, että peliaika on se tärkein asia, jonka pelaaja voi saada. Vaihtoehtoina oli käytännössä joko istua edustuksen penkillä, tai pelata junnujen puolella isoja minuutteja, joten ratkaisu oli melko helppo. Koen, että kehityin kauden aikana paljon. Näytettiin junnuissa kaikille, mihin meistä on ja kova työ toi myös hienon päätöksen kauden päättyessä hopeajuhliin.

2016 meni pääasiassa T18 SM-sarjassa, mutta 2017 aikana Rannus alkoi saada enemmän jalkaa edustusjoukkueen puolelle. Rannus korostaa, että kyse ei ollut taikatempuista, vaan kovan työn tuloksesta.

– Suurin syy oman tekemisen kehittymiseen oli kova työ ja se, ettei hätiköity liikaa ja nostettu edustuksen penkille istumaan. Sain nuorten puolella kehittyä rauhassa ja pelata isoja minuutteja. Kun oma aika tuli, niin pääsin edustuksen mukaan.

Rannuksen aika tuli kunnolla kaudella 2018, kun hän nousi lopullisesti edustusjoukkueen matkaan ja pelasi kauden jokaisessa ottelussa. Rannus iski kauden aikana neljä maalia, joista ensimmäinen oli samalla liigauran ensimmäinen maali ja se synty 11.7. Honkaa vastaan.

– Muistan ensimmäisen maalini hyvin ja olen sitä jälkikäteen videolta katsellut. Hain pallon keskeltä ja levitin laitaan, josta pallo palautui itselleni. Ohitin Hongan topparin yhdellä kosketuksilla ja jäin yksin maalivahtia vastaan. En erehtynyt paikastani, vaan iskin Tepsin johtoon. Ensimmäisestä maalista tuli todella vapautunut ja euforinen tunne. Yksi merkkipaalu oli nyt saavutettu.

2019 Rannus joutui loukkaantumisen takia olemaan sivusta kolmesta ensimmäisestä ottelusta, mutta hän kuntoutti itsensä pelikuntoon ja nautti kauden aikana paljon vastuuta ja iski myös neljä maalia.

– Kauden 2019 alku oli haastava, sillä alku jäi loukkaantumisen takia välistä. Sain kuitenkin hyvän lääkärin ja hyvän fysioterapeutin avulla itseni pelikuntoon melko hyvässä aikataulussa ja sain lopulta hyvin vastuuta kauden aikana. Olin omasta mielestäni vielä melko nuori pelaaja, joten iso rooli edustusjoukkueessa tuntui hyvältä. Maaleja tuli muutama, mutta olisi niitä mielellään tehnyt enemmänkin.

Kausi 2020 oli Palloseuran kannalta erittäin haastava ja jokainen pelaaja joutui Rannuksen mukaan pohtimaan omia otteitaan. Kautta on käyty läpi myös uuden valmennuksen kanssa ja Akusti Salonen saakin kiitosta.

– 2020 oli haastavaa aikaa koko joukkueelle ja se alkoi syömään. Syytin itseäni paljon siitä, ettei maaleja tullut ja selkään tuli kauden aikana apinan sijaan kokonainen eläintarha. Haluan kuitenkin sanoa isot kiitokset siitä, että Akusti on käsitellyt asian hyvin ja hän ymmärsi, että edellinen kausi oli vaikea. Nyt lähdetään liikkeelle puhtaalta pöydältä ja rakennetaan uutta. Vaikeuksia tulee aina vastaan, mutta niiden jälkeen pitää vain löytää itseluottamus takaisin.

Rannuksen osalta edellinen kausi päättyi loukkaantumiseen, mutta se on nyt takana ja mielessä ovat vain tulevan kauden tavoitteet. Eniten Rannus toivoo sitä, että saisi pelata kauden läpi ilman loukkaantumisia.

– Nyt ollaan pari viikkoa vedetty täydellä teholla treenejä ja päästy parissa harkkamatsissa irti. Täytyy vaan toivoa, että hyvä tunne jatkuu ja edessä on ehjä kausi. Toki toinen iso tavoita on se, että olisin mahdollisimman hyvä hyökkääjä. Ollaan Akustin kanssa keskusteltu siitä, millaista maalimäärää tulevalla kaudella odotetaan. Haluan itse olla Ykkösen parhaita pelaajia ja näyttää, että kuulun Tepsin kanssa korkeimmalle sarjatasolle. 

Lisää uutisia