Jenna Koivisto liittyy naisten edustusjoukkueeseen

TPS on solminut kauden 2022 kattavan pelaajasopimuksen Jenna Koiviston kanssa. 17-vuotias laitapelaaja siirtyy naisten edustusjoukkueeseen TPS/KaaPo T18 YJ:sta.

Koivisto on Euran Pallon kasvatti ja ensimmäinen siirto tapahtui kaudella 2018, kun hän kävi pelaamassa kuusi ottelua Etelän T15-sarjaa Pallo-Iirot/FC Rauma YJ:ssa. Samana vuonna hän nappasi myös kultaa Länsi-Suomen piirin tekniikkakisoista. Koivisto vakuutti raumalaiset ja jatkoi yhdistelmäjoukkueessa myös kaudet 2019 ja 2020. Elokuussa 2020 Koivisto teki debyyttinsä Naisten Ykkösessä Pallo-Iirojen paidassa, mutta pääasiassa vastuuta tuli kuitenkin T18-joukkueessa.

Talven aikana Koivisto jätti Rauman taakseen ja suuntasi Turkuun ja TPS/KaaPo YJ:n paitaan. Kausi 2021 oli Koivistolta onnistunut, sillä hän pelasi täydet minuutit jokaisessa ottelussa ja viimeisteli kahdeksan maalia. Myös naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Akusti Salonen kiinnitti huomiota nuoreen laituriin.

– Jenna on nuori pelaaja, jolla on paljon potentiaalia ja päätimme nostaa hänet edustuksen puolelle haastamaan laitureitamme. Tietysti toivotaan, että hän löisi läpi jo tulevalla kaudella, mutta etenemme kuitenkin rauhallisesti pitäen mielessä myös pidemmän aikavälin tavoitteet. Pelipaikan nappaaminen vie aina oman aikansa, mutta menemme asteittain sitä kohti.

Koivisto itse on siirrosta innostunut, eikä päätöstä tarvinnut juurikaan miettiä. Vaikka paikka edustusjoukkueessa onkin aina iso askel eteenpäin, ei Koivisto ole täysin uuden tilanteen edessä.

– Tuntuu totta kai todella hyvältä siirtyä edustusjoukkueeseen ja sain heti lisää tahdonvoimaa kehittymiseen. Olen harjoitellut edustusjoukkueessa muutaman kerran jo kaudella 2021 ja edustus tuli tutuksi myös Pallo-Iirojen puolella, joten siirto ei sinällään ollut niin vieras juttu. Vastaanotto Tepsissä oli hyvä ja pääsin nopeasti joukkueen sisälle.

Määrätietoiseksi ja voitontahtoiseksi itseään kuvaileva Koivisto tietää, että edustusjoukkueessa vaatimustaso on aina korkealla, joten hänen pitää pystyä antamaan itsestään entistä enemmän.

– Edustusjoukkueessa tempo on korkeampaa kuin nuorten puolella ja vastustaja tulee tilanteisiin nopeammin ja kovempaa. Olen kuitenkin halukas kehittymään pelaajana, jotta voin hyödyntää ketteryyttäni entistäkin paremmin. Kohta päästään pelaamaan Suomen Cupissa ja haluan heti napata voittoja Tepsin kanssa!

Koivistolla on omat terveisensä myös kaikille mustavalkoisille katsojille ja kannattajille.

– Odotan innoissani sitä, että pääsemme näyttämään taitomme kotiyleisön edessä! Jokainen kannattaja ja katsoja on tärkeä osa joukkuetta ja heistä saa aina hyvää mieltä ja lisää tahdonvoimaa!

Lisää uutisia