Jasper Jalonen siirtyy HJK:n organisaatioon – TPS saa siirtokorvauksen

Jasper Jalonen siirtyy Turun Palloseurasta Helsingin Jalkapalloklubin organisaatioon. TPS ja Jalonen solmivat vuoden 2021 alussa kaksivuotisen sopimuksen, jonka viimeinen sopimusvuosi oli nyt menossa. TPS saa Jalosesta siirtokorvauksen HJK:lta.

17-vuotias Jalonen on TPS:n oma kasvatti, mutta hän on edustanut juniorivuosinaan myös FC Interiä. Jalonen debytoi TPS:n edustusjoukkueessa viime vuonna. Tällä sarjakaudella hän on pelannut yhteensä 483 minuuttia Ykkösessä ja ollut viidessä ottelussa TPS:n avauskokoonpanossa. Maalinteossa nuori laituri onnistui kertaalleen kauden avauspelissä Tammisaaressa.

FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Janne Kytölän mukaan päätös Jalosen myymisestä täytyi tehdä järjellä, ei tunteella, vaikka kyseessä onkin Suomen poikamaajoukkueissa pelannut oma kasvatti ja kolmannen polven TPS-pelaaja. HJK osoitti kiinnostusta Jalosta kohtaan ensimmäisen kerran jo keväällä.

– HJK oli kiinnostunut Jalosesta jo keväällä, mutta teki virallisen tarjouksen vasta nyt. Me päätimme eilen neuvottelujen jälkeen hyväksyä tarjouksen. Jasper Jalosen sopimus olisi päättynyt kahden ja puolen kuukauden kuluttua, jonka jälkeen pelaaja olisi ollut vapaa siirtymään ilman korvausta. Kun oli selvää, ettei hän halua jatkaa peliuraansa TPS:ssä, oli tämä mielestämme vaihtoehdoista järkevin, Kytölä sanoo.

Jasper Jalosen isä Jasse Jalonen pelasi TPS:n edustusjoukkueessa kausina 1992–95 sekä 2000–01 yhteensä 128 sarjaottelua. Jasper Jalosen isoisä Jouni ”Pappa” Jalonen kuului puolestaan Tepsin kultaiseen sukupolveen ja oli ainoana TPS-pelaajana voittamassa kaikkia neljää Suomen mestaruutta vuosina 1968, -71, -72 ja -75. Jouni Jalonen on aateloitu TPS Jalkapallon Kunniagalleriaan.

Jasper Jalosen rooli TPS:n edustusjoukkueessa jäi tällä kaudella odotettua pienemmäksi, ja hän pelasikin myös yhden pelin Kolmosessa seuran reservijoukkueen riveissä.

– Jalonen jäi lopulta pieneen rooliin joukkueessamme. Totta kai mekin olisimme halunneet nähdä seuran oman kasvatin onnistuvan ja nousevan isoon rooliin, FC TPS Turku Oy:n urheilujohtaja Mika Laurikainen toteaa.

Siirtoikkuna oli avoinna 12. elokuuta asti. Jalosen siirto oli mahdollista tehdä vielä tämän jälkeen, sillä aikavälillä 13.8.–15.11. voi tehdä maksimissaan viisi alemmalla sarjatasolla pelanneen nuoren pelaajan siirtoa.

Siirtoikkunan aikana TPS ei hankkinut uusia pelaajia, sillä seuran pelaajabudjetti oli jo käytetty. Urheilujohtaja Laurikaisen mukaan TPS:n fokus on loppukauden osalta yksinomaan Veikkausliigan nousutaistelussa.

– Keskitymme siihen, että saavutamme nousutavoitteemme. Meillä on täysi luotto siihen, että pystymme nousemaan tällä joukkueella, Laurikainen päättää.

Kuva: Tiina Pirilä

Lisää uutisia