Jasper Jalonen Hoffenheimin testiin – TPS Eerikkilään ensi viikolla

TPS:n hyökkäävä keskikenttäpelaaja Jasper Jalonen on tämän viikon Saksan Bundesliigaseura TSG 1899 Hoffenheimin testissä. Jalosen on määrä palata takaisin Turkuun ja TPS:n vahvuuteen ensi viikolla.

– Hänestä huomasi jo viime vuonna P17-ikäluokan peleissä, että kyseessä on poikkeuksellinen vastuunkantaja. Hoffenheim on seurannut häntä jo pitkään ja oli yhteydessä hänen vanhempiinsa sekä seuraan. Meille ei tule yllätyksenä, että monet ulkomaiset seurat ovat kiinnostuneita Japesta, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson painottaa.

Vasta 15-vuotias Jalonen solmi TPS:n kanssa kaksivuotisen sopimuksen tammikuun puolessa välissä. Hän debytoi TPS:n edustusjoukkueessa Suomen Cupin alkulohkon ottelussa EIF:iä vastaan.

– Jappe oli erittäin positiivinen pelaaja Suomen Cupissa, hän teki nuoresta iästään huolimatta loistavia ratkaisuja kentällä. Meidän pitää olla ylpeitä hänestä ja meidän pitää kannustaa häntä eteenpäin, mutta totta kai toivoisin, että hän pelaisi kuitenkin meillä vielä tällä kaudella, Johansson myöntää.

TPS odottelee edelleen kamerunlaista keskikenttäpelaaja Alim Moundia Suomeen. Hänen Suomeen paluunsa on venynyt jo viikoilla. Liikkuminen maanosasta toiseen on tällä hetkellä erittäin haasteellista ja Moundi on myös sairastellut. TPS hakee myös edelleen vahvistusta hyökkäykseensä. Ei ole mikään salaisuus, että TPS:n katseet on kohdistettu myös Brittein saarille.

– Odotamme, että saisimme lennot varmistettua ja asian kuntoon. Moundi on ollut meille on tärkeä pelaaja ja hänen paluunsa on kestänyt jo liian kauan. Uskomme kuitenkin, että saamme hänet pian tänne takaisin. Varsinkin nyt kun Onnipekka Pajula on poissa vahvuudesta pidempään, tarvitsemme vahvistusta hyökkäykseen. Meillä on etsintä ja haku päällä koko ajan, mutta se tontti on haastava täyttää, koska meidän on pakko myös onnistua siinä, Johansson myöntää.

TPS-leirissä on sulateltu nyt alkuvuoden tapahtumat sekä analysoitu Suomen Cupin alkulohko-ottelut. TPS:n Suomen Cupin alkulohkopelejä varjosti alkukaudelle varsin tyypillinen ilmiö, suorittamisen epätasaisuus. 

– Olen ja en ole tyytyväinen alkuvuoteen. Peli ei voikaan olla vielä valmista, mutta toisaalta olen nähnyt paljon yksittäisiä positiivisiakin asioita. Päästimme yhteensä kolme maalia cup-otteluissa, loppujen lopuksi ne PK-35:n kaksi maalia jäivät harmittamaan eniten. Kokonaisuutena itse tulos jäi sitä kautta miinuksen puolelle. Suurin menetys tässä tilanteessa on se, että meillä ei ole virallisia pelejä ennen sarjakauden alkua, Johansson harmittelee.

TPS:n edustusjoukkue harjoittelee tänään tiistaina ja pitää sen jälkeen loppuviikon ansaittua talvilomaa. TPS palaa arkeen ensi viikolla leireilemällä kolme päivää Eerikkilässä. Ensi viikko päättyy perjantaiseen harjoitusotteluun FC Lahtea vastaan. FC Lahti – TPS -ottelu pelataan näillä näkymin Lahden Mukkulan kuplahallissa.

Lisää uutisia