Jaska Nyberg liputtaa MM-kisoissa Hollanin puolesta

TPS-puolustaja Jaakko Nybergille MM-kisojen jännittävimmät ottelut koetaan Hollannin ollessa viheriöllä.

– Olen kannattanut Hollantia jo 10-vuotiaasta saakka. Joukkueessa oli tuolloin huippunimiä ja he veivät minut täysin värikkäillä paidoillaan, Jaska muistelee.

– Hollanti pelaa iloista ja hyökkäysvoittoista jalkapalloa. Sitä on mukava seurata. Uskon myös, että he tekevät paljon maaleja.

Hollanti veikin eilen E-lohkon avausottelussa voiton tanskalaisista 2-0. Tosin toinen maaleista oli juuttien omaa käsialaa.

– Lempipelaajani Hollannin joukkueessa on Arjen Robben. Toivon tietenkin, että Hollanti menee kisoissa mahdollisimman pitkälle, mutta realistisesti ajatellen uskon että heillä on mahdollisuudet neljän parhaan joukkoon. Eiköhän Espanja tai Argentiina kuitenkin mestaruuden vie, Nyberg arvio.

Kuten niin monella muullakin, liittyvät Nybergin parhaat MM-muistot ensimmäisiin kisoihin, joita hän nuorena seurasi.

– Italian kisat vuonna 1990 ovat jääneet parhaiten mieleen. Ne olivat tosiaan ensimmäiset MM-kisani ja olin silloin kymmenen vanha. Katsoin kaikki pelit – ne olivat mahtavat kisat.

– Tämän vuoden kisat ovat olleet tähän mennessä aika heikot. Niin ja niiden vuvuzela-torvien kanssa kyllä meinaa mennä hermot. Uskon kuitenkin, että pelit paranevat kun toinen kierros pyörähtää käyntiin ja joukkueiden on pakko alkaa hyökätä ja hakea tosissaan voittoja.

Lisää uutisia