Järvenpääläisten kauhu Simo Roiha: ”Pistetään JäPS vielä kerran kumoon”

Miesten Ykkösen ylempi loppusarja jatkuu sunnuntaina 18. syyskuuta Järvenpäässä JäPS:n ja TPS:n välisellä kamppailulla. Ottelu alkaa kello 17.00 ja sitä voi seurata suorana Ruudun välityksellä.

Turun Palloseuralla on allaan kaksi sekä tuloksellisesti että pelillisesti erittäin hyvää ottelua. Viime pelissä Tepsi voitti EIF:n maalein 2–0 ja sitä edelsi Palloseuran tyly 5–0-voitto Gnistanista. TPS:n Simo Roihan mukaan hyvät tulokset ovat rakentuneet ennen muuta tiiviin joukkuepuolustamisen varaan. TPS ei ole viime peleissä vastustajia juuri maalipaikoille päästänyt.

– Meillä on ollut nyt viime peleissä aika tiivis paketti. Olemme puolustaneet yhtenäisemmin. Ekat puoliajat ovat olleet tosi hyviä, ja toisella puoliajalla olemme sitten saaneet rauhoitettua ja tapettua pelin, arvioi Roiha joukkueen viimeaikaisia edesottamuksia.

Alla on kaksi ehjää peliä, joten mustavalkoiset matkaavat Roihan mukaan hyvillä mielin sunnuntaina kohti Järvenpäätä. Kauden tärkeimmillä hetkillä joukkue on löytänyt pelillisesti parhaan vireensä.

– Hyvillä peliesityksillä ja voitoilla pystymme lyömään painetta kärjessä olevalle KTP:lle. Siitä lähdetään, että kaikki loput pelit voitetaan, Roiha sanoo.

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson on tehnyt joukkueen kokoonpanoon hieman muutoksia, ja aiemmin tällä kaudella keskushyökkääjänä pelannut Roiha on nähty viime peleissä oikeana laiturina. Yhdeksän maalia tämän kauden Ykkösen peleissä pyssyttäneelle Lapin miehelle se on sopinut, sillä hän on aiemmin urallaan pelannut paljon myös laidassa.

– Kyllä se laitapelaaminen tulee aika selkäytimestä jo. On se toki erilainen pelipaikka. Pitää tehdä enemmän töitä puolustussuuntaan ja myös ylöspäin. Laiturin paikka on aika paljon rankempi kuin hyökkääjän paikka, jos nyt ihan rehellisiä ollaan, Roiha naurahtaa.

TPS lähtee JäPS-otteluun sarjan kakkospaikalta, pisteen sarjakärki KTP:tä perässä. Vastoin monien ennakko-odotuksia ylempään loppusarjaan tiensä raivannut JäPS on sarjataulukon sijalla 6. Roihan mukaan JäPS-pelit ovat aina omanlaisiaan koitoksia.

– Tosi intensiivinen peli on jälleen tulossa. JäPS pelaa paljon pitkä taistelupalloja. Minun mielestäni JäPS on ihan viihdyttävä joukkue. Heitä vastaan pelatessa pelissä tapahtuu koko ajan, eikä peli ole missään vaiheessa sellaista odottelua. Heitä vastaan peli on enemmän taistelufutista kuin taktista peliä, Roiha ennakoi.

TPS ja JäPS ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Kauden alussa Kupittaa 5 -kentällä pelatun kohtaamisen TPS voitti Simo Roihan hattutempun myötä 3–0. Heinäkuussa Tepsi kävi hakemassa Järvenpäästä vieraspisteet mukaansa 1–0-voitolla, kun Roiha latasi pallon maaliin rangaistuspotkusta. Meinaako järvenpääläisten kauhu iskeä jälleen sunnuntaina?

– Joo, totta kai. Ei sitä voi tuollaista putkea katkaista. Hoidetaan homma loppuun ja pistetään JäPS vielä kerran kumoon!

Lisää uutisia