Jarkko Ojaniemi ottaa vastuun TPS:n miesten ja naisten edustusjoukkueiden maalivahtivalmennuksesta

Valokuvassa TPS:n uusi maalivahtivalmentaja Jarkko Ojaniemi

Turun Palloseura on solminut 1+1-vuotisen valmentajasopimuksen maalivahtivalmentaja Jarkko Ojaniemen, 26, kanssa. Ojaniemi vastaa uudessa tehtävässään sekä TPS:n miesten että naisten edustusjoukkueiden maalivahtivalmennuksesta.

Ojaniemi suuntautui valmennuspuolelle jo nuorella iällä, sillä hän aloitti maalivahtivalmennustehtävät 16-vuotiaana oman peliuransa ohessa kasvattajaseuransa RoPS:n junioreissa. Turkuun Ojaniemi siirtyy JIPPOn maalivahtivalmentajan tehtävästä. Hän on viimeiset kolme vuotta vastannut JIPPO-juniorien maalivahtivalmennuksesta ja toiminut myös kahden edelliskauden ajan joensuulaisseuran miesten edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana.

– Aikani Joensuussa oli tosi opettavaista, ja sain mahdollisuuden työskennellä ammattitaitoisten ihmisten parissa. Tässä kohtaa valmennusuraa näin siirtymisen TPS:n riveihin itselleni ammatillisesti parhaana mahdollisena jatkumona. Olen kuullut paljon hyvää Tepsin uusista valmentajista ja on ilo lähteä heidän kanssaan rakentamaan uutta prosessia Turussa, Ojaniemi sanoo.

TPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Miika Nuutinen pitää Ojaniemeä yhtenä Suomen lupaavimmista nuoren polven maalivahtivalmentajista. Nuutisen mukaan TPS saa Ojaniemestä erittäin ammattitaitoisen, motivoituneen ja kehityshaluisen maalivahtivalmentajan.

– Jarkko on nuoresta iästään huolimatta jo arvostettu tekijä alallaan. Sain Jarkosta erinomaiset suositukset useammalta maalivahtivalmennuksen ammattilaiselta. Erityisen vaikutuksen minuun tekivät Jarkon kanssa käydyt keskustelut. Hänen ajatuksensa työnteosta, valmentamisesta ja valmennustiimin toiminnasta vakuuttivat minut, Nuutinen kommentoi.

Ojaniemi ottaa TPS:ssä vastuun sekä seuran miesten että naisten edustusjoukkueiden maalivahtivalmennuksesta. TPS:n molemmat edustusjoukkueet lähtevät uuteen jalkapallokauteen uudessa komennossa. Miesten edustusjoukkueen päävalmentajana aloittaa 32-vuotias Nuutinen ja naisten edustusjoukkueen päävalmentajana 31-vuotias Sami Lehtilä. Uudet valmentajat odottavat jo innolla tulevaa kautta ja yhteistyötä.

– Itselläni on tosi innostuneet fiilikset tulevasta kaudesta seuran molempien edustusjoukkueiden osalta. Olen ollut etukäteen yhteydessä Turkuun ja saanut arvokasta informaatiota siitä, missä mennään toiminnan osalta ja mitä on suunnitteilla, Ojaniemi kertoo.

– On mahtavaa, että Jarkon kaltainen innostunut, nuori ja osaava valmentaja liittyy meidän organisaatioomme mukaan. Odotan jo kovasti sitä, että päästään tekemään yhdessä hommia seuran ja joukkueen eteen, iloitsee Lehtilä.

– Minulla on vahva luotto siihen, että Jarkko pystyy rakentamaan Turun Palloseuraan erinomaisen ympäristön maalivahdeille. Jarkko on todella kunnianhimoinen alansa ammattilainen ja on hienoa päästä tulevalla kaudella tekemään töitä hänen kanssaan, Nuutinen sanoo.

TPS:n kausikortit kaudelle 2024 ovat nyt myynnissä! Kausikortilla näet miesten edustusjoukkueen kotipelit Ykkösliigassa ja naisten edustusjoukkueen kotipelit Ykkösessä. Tiketin kausikorttikauppaan pääset tästä linkistä.

Valokuva: JIPPO

Lisää uutisia