Jarkko Hurme vaihtaa AC Oulun TPS:n raitapaitaan

TPS vahvistaa näin kauden kynnyksellä vielä puolustustaan, kun Jarkko Hurme liittyy raitapaitoihin kauden 2011 kattavalla sopimuksella. 24-vuotias Oulun Luistinseuran kasvatti edusti viime kaudella Veikkausliigassa AC Oulua ja hän harjoitteli ja pelasi myös koko talven oululaisseuran vahvuudessa. TPS ja AC Oulu sopivat kuitenkin Hurmeen uran jatkumisesta liigatasolla Turussa, koska AC Oulu valmistautuu aloittamaan oman kautensa Ykkösessä.

Parhaiten laitapuolustajan tontilla viihtyvä Hurme debytoi Veikkausliigassa kaudella 2005 RoPS:n riveissä. Rovaniemeläisseura putosi kauden 2005 päätteeksi Veikkausliigasta ja Hurme solmi vuoden 2006 alussa monivuotisen sopimuksen Italian Serie A -seura Udinese Calcion kanssa. Hän ei päässyt murtautumaan kivikovaan italialaisjoukkueeseen, mutta pelipaikka löytyi kahta sarjaporasta alempaa perinteisen Hellas Veronan riveistä. Kaudeksi 2009 Hurme palasi takaisin synnyinkaupunkiinsa ja oli nostamassa AC Oulua takaisin Veikkausliigaan. Hurme on esiintynyt eri ikäluokkien nuorisomaajoukkueissa ja hän kuului muun muassa maineikkaisiin Vintiöihin, jotka edustivat Suomea alle 17-vuotiaiden MM-lopputurnauksessa Suomessa vuonna 2003.

– Jakke istuu tähän hieman uudistuneeseen pelitapaamme aivan erinomaisesti. Hän on nuoreksi pelaajaksi jo aika kokenut, mutta samalla kehittyvänä pelaajana parhaassa iässä. Hän on pelannut viime aikoina oikeana laitapuolustajana, mutta pystyy tarvittaessa pelaamaan myös muualla, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki tietää.

– Ensi kaudesta tulee taatusti raskas. Olemme mukana vielä Suomen Cupissa, liigan lopullinen ottelumäärä on vielä auki ja päälle tulevat vielä eurocup-pelit. Me saimme nyt materiaaliimme lisää leveyttä ja todellisen laatupelaajan, samassa paketissa. Täsmälleen vielä sen tyylisen pelaajan, jota olemme hakeneet, Rajamäki myönsi tyytyväisenä.

Lisää uutisia