Jarkko Hurme ja Juho Lähde jatkosopimuksiin TPS:n kanssa

TPS on solminut myös kaksi tärkeää jatkosopimusta myös tulevia kausia varten. Puolustaja Jarkko Hurme ja keskikenttäpelaaja Juho Lähde jatkavat raitapaitojen riveissä vähintään kauden 2013 loppuun asti.

25-vuotias Hurme on pelannut tällä kaudella TPS:ssä 20 Veikkausliigaottelua ja viimeistellyt uransa ensimmäisen liigamaalin. Hurme siirtyi TPS-paitaan viime kevänä AC Oulusta. Niin keskus- kuin laitapuolustajan tontilla viihtyvä Hurme debytoi Veikkausliigassa kaudella 2005 RoPS:n riveissä. Kaikkiaan liigaotteluita on tällä hetkellä koossa 64.

Hurme solmi vuoden 2006 alussa monivuotisen sopimuksen Italian Serie A -seura Udinese Calcion kanssa. Hän ei päässyt murtautumaan kivikovaan italialaisjoukkueeseen, mutta pelipaikka löytyi kahta sarjaporrasta alempaa perinteisen Hellas Veronan riveistä. Kaudeksi 2009 Hurme palasi takaisin synnyinkaupunkiinsa ja oli nostamassa AC Oulua takaisin Veikkausliigaan. Hurme on esiintynyt eri ikäluokkien nuorisomaajoukkueissa ja hän kuului muun muassa maineikkaisiin Vintiöihin, jotka edustivat Suomea alle 17-vuotiaiden MM-lopputurnauksessa Suomessa vuonna 2003.

20-vuotias Lähde on TPS:n omia kasvatteja hän on tehnyt lopullisen läpimurtonsa liigamiehistöön tällä kaudella. Liigaotteluita on koossa nyt yhteensä 37 ja maaleja niissä on syntynyt kolme. Lähde on myös erittäin monipuolinen pelaaja, joka pystyy urakoimaan keskikentällä missä tahansa roolissa hyökkäys- ja puolustussuuntaan. Hän kuuluukin tällä hetkellä Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vakiokalustoon.

– Jakke on nuoreksi pelaajaksi jo aika kokenut, mutta samalla kehittyvänä pelaajana ihan parhaassa iässä. Hän pystyy tarvittaessa pelaamaan puolustuksessa ihan missä roolissa tahansa. Juho on samantapainen monipuolisuusihme, joka osaa hyökätä ja puolustaa ja hän onkin saanut, ja ottanut, tällä kaudella kunnolla vastuuta. Molemmat ovat äärimmäisen tärkeitä kavereita rooleissaan joukkueen keskuudessa myös kentän ulkopuolella, rauhallisina johtajatyyppeinä, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki kiittelee.

Lisää uutisia