Jari Lähde TPS:n seuravalmentajaksi

TPS Juniorijalkapallon valmennusorganisaatio saa uuden jäsenen helmikuun alussa, kun Jari Lähde aloittaa Tepsissä seuravalmentajan tehtävässä. Hän toimii vastuuvalmentajana TPS:n 10-vuotiaiden poikien sekä 14- ja 15-vuotiaiden tyttöjen joukkueissa. Lähde ottaa seuravalmentajan pestin innostuneesti vastaan.

– Tepsissä olen aikanaan juniorina pelannut, ja on kiva tulla takaisin seuraan valmennustehtäviin. Viimeiset 25 vuotta olen enemmän ja vähemmän juniorivalmennusta tehnyt, ja nyt pääsen tuomaan kokemukseni TPS:n juniorien käyttöön. Päätoiminen valmennustyö antaa mahdollisuuden keskittyä vielä vahvemmin harjoitusten suunnitteluun yhdessä näiden kahden harjoitusryhmän valmennustiimien kanssa. Innokkaasti ja aktiivisella otteella tartun toimeen nyt helmikuun alusta lähtien. Uskon, että pitkäjänteisellä ja sitoutuneella työllä saavutamme hyviä tuloksia, Lähde sanoo.

Lähde on kokenut lasten ja nuorten valmentaja, joka on toiminut kentällä lukuisien eri ikäluokkien kanssa Turun alueen seuroissa jo parin vuosikymmenen ajan. Lähteen kokemus on ehdottomasti yksi hänen valttikorteistaan uuden tehtävän hoitamisessa, sanoo TPS Juniorijalkapallon valmennuspäällikkö Miro Varhelahti.

– Tällä alueella ei juurikaan ole aktiivikoutseja, joilla olisi takanaan enemmän kenttätunteja lasten ja nuorten joukkueiden kanssa kuin Jarilla. Kokemus auttaa ymmärtämään realiteetit siitä, mihin on tulossa sekä löytämään keinot siihen, miten saa oman osaamisensa tuotua parhaalla mahdollisella tavalla pelaajien, joukkueiden ja valmennustiimien avuksi, tietää Varhelahti.

Avoinna olleeseen valmennuspestiin tuli alkuvuoden aikana useita hakemuksia, joista muutama herätti kiinnostusta. Lähde erottui edukseen kokemuksensa lisäksi myös muilla ansioilla.

– Alusta asti Jarista välittyi aito kiinnostus ja kokeneen koutsin silminnähtävä innostus tätä tehtävää kohtaan. Osaaminen on aina ykkösjuttu ja Jarille sitä on ehtinyt vuosien aikana karttua runsain mitoin. Sen lisäksi etsimme kuitenkin aina myös oikeanlaisia ihmisiä. Avoimuus, rehellisyys, kyky keskustella ja toimia yhteistyössä ovat arvoja, joita haluamme valmennusorganisaatiotamme kehittäessä nostaa korkealle, jotta osaaminen pääsee esille ja tuottaa hyötyä myös laajemmin koko seuran tasolla, Varhelahti taustoittaa.

– Lopuksi haluan vielä omasta ja TPS:n puolesta kiittää kaikkia seuravalmentajan rekryprosessissa mukana olleita hakijoita ammattimaisuudesta ja sujuvasta yhteistyöstä, Varhelahti lisää.

Lisää uutisia