Jallu kehuu TPS:n huippulupaavia nuoria

TPS:n 32-vuotias kapteeni Jarno Heinikangas myöntää tuntevansa olonsa hieman vanhaksi nuoria vilisevässä turkulaisryhmässä.

Raitapaitojen joukkueessa ovat läpimurtonsa tällä kaudella tehneet sellaiset nimet kuin Petteri Pennanen (21v.), Juho Lähde (20v.) ja Jere Uronen (17v.). Heillä on yhteensä Veikkausliigaotteluita vyöllään 99 ottelua, kun Heinikankaalla niitä on yksinään jo komeat 279, joista peräti 200 TPS:n paidassa.

– Kun Jere Uronenkin tuli treeneihin mopoautolla ja söi äidin tekemiä maksamakkaraleipiä, niin aloin jo miettiä, pitäisikö laittaa nappikset naulaan, Heinikangas nauraa liigan nettisivuilla.

–  Hän on vasta 17-vuotias, sai kutsun maajoukkueeseen ja pelaa jo nyt paremmin kuin minä. Kyllähän sitä miettii, että pelaankohan nyt väärässä paikassa, Heinikangas jatkaa.

Turkulaisten nuoret pelaajat ovat lunastaneet odotuksia tällä kaudella, mistä hyvänä osoituksena on, että joukkue pelaa edelleen mitaleista.

– Jätkät ovat ottaneet suuria harppauksia eteenpäin, ”Jallu” tietää.

TPS saa tänään vastaansa kotikentällään MYPA:n, jolla ei ole enää loppukaudesta panosta peleissään. Turkulaisilla sen sijaan on klassinen pakkovoiton paikka, sillä pronssinen sija on vain kahden pisteen päässä.

– MYPA:n kausi on ollut rikkonainen loukkaantumisten takia. Ajoittain he ovat saaneet pelinsä toimimaan, mutta loukkaantumiset eivät voi olla näkymättä pitkässä sarjassa. Hyvä joukkue MYPA on ja he ovat näyttäneet osaavansa voittaa pelejä, Heinikangas kertoo.

Oman elementtinsä torstain koitokseen tuo Veritas Stadionin nurmi, johon vetinen syksy on vaikuttanut paljon.

– Se mietityttää, millaisessa kunnossa nurmi on. Se on hieman pehmeä ja tuo oman mausteensa varmasti peliin, Heinikangas tietää.

Lisää uutisia