Jallu Heinikangas: Kulttuurishokit on jo koettu

TPS-kapteeni Jarno Heinikangas palaa tänään pienen tauon jälkeen takaisin tositoimiin.

– Kyllä jalka on ainakin treeneissä tuntunut hyvältä, mutta pelissä sitten tietenkin tilanteen vasta näkee kunnolla. Vamma oli tullut rasituksesta, joten pieni tauko teki ihan hyvää. Kyllä jalan pitäisi nyt kestää ja tauko oli sen verran lyhyt, että pelituntumankaan ei olisi pitänyt ihan hävitä, Jallu kertoo pelin alla.

Port Talbot on uhonnut useissa lehdissä kulttuurishokista, jonka turkulaiset kokevat Walesiin tullessaan, ja ”teräsmiehet” uskovatkin karujen olosuhteiden kääntävän viisarin ottelussa heidän suuntaansa.

– Eiköhän tuo joukkue ollut enemmän ”kulttuurishokki” kuin olosuhteet täällä. Ja tämän vuoksi olikin hyvä, että saimme pelata ensimmäisen osaottelun kotona. Ns. shokki on siis nyt jo koettu ja tiedämme millainen joukkue meillä on vastassa. Joukkuehan näissä peleissä aina se isoin arvoitus on. Ei olosuhteet peliä ratkaise ja tämä on meille myös hyvä henkinen mittari.

– Vastustaja tulee varmasti alussa kovaa ja meidän täytyy olla valmiina heti ensi minuuteista alkaen. Parasta on keskittyä vain omaan peliin ja myös hyökkäämiseen. Ei ole järkeä lähteä vain puolustamaan, koska se kuka tekee ottelun ensimmäisen maalin on erittäin tärkeää. Sitä lähdemme siis hakemaan, Jallu vielä jatkaa.

Lisää uutisia