Irlantilainen Jon Daly liittyy TPS:n valmennusryhmään ensi kaudeksi

Irlantilaisvalmentaja Jon Daly liittyy TPS:n edustusjoukkueen valmennusryhmään Veikkausliigakauden 2020 jälkeen. 37-vuotias Daly on valmentanut edelliset kolme kautta Skotlannin Valioliigaseura Heart of Midlothianissa, pääasiassa apuvalmentajan roolissa. Hän tulee myös Turkuun TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson apuvalmentajaksi, mutta myös seuran reservijoukkueen, TPS U23-joukkueen, päävalmentajaksi. Dalyn ja TPS:n välinen valmennussopimus kattaa kauden 2021.

Daly aloitti valmennusuransa syksyllä 2015 liittymällä Heart of Midlothianin U20-joukkueen valmentajaksi. Hän on toiminut kahteen otteeseen lyhyen aikaa myös Heartsin edustusjoukkueen väliaikaisena päävalmentajana. Hearts eteni Skotlannin Cupin finaaliin keväällä 2019, mutta hävisi loppuottelussa Celticille 1-2.  Hän valmensi edinburghlaisseurassa tammikuuhun 2020 asti.

Johansson ja Daly ovat käyneet samoja UEFA:n valmennuskursseja Skotlannissa. Daly saa UEFA:n Pro -lisenssin ensi joulukuussa.

– Olen erittäin innoissani mahdollisuudesta saapua Turkuun ja pääsen työskentelemään yhdessä Jonatanin kanssa. Olemme tehneet hyvää yhteistyötä jo UEFA Pro -valmentajakoulutuksessa Skotlannin jalkapalloliitossa. Tulen mielelläni uuteen ympäristöön ja kulttuuriin, kuin missä olen aiemmin toiminut. Odotan tietysti myös innolla, että pääsen tapaamaan TPS:n henkilökuntaa, pelaajia ja kannattajia. Tavoitteena tietysti on, että autan omalta osaltani TPS:ää kehittymään seurana, Daly painottaa.

– En tuntenut Jonia sillä tavalla pelaajana, mutta ollaan käyty valmennuskursseja samaan aikaan. Varsinkin nyt UEFA:n Pro -lisenssiä varten teimme yhdessä paljon töitä. Hän on persoonana hieman erilainen kuin minä, minkä näen kokonaiskuvassa vahvuutena. Jon on todella luotettava ja hänellä on erinomainen työmoraali. Hän ymmärtää erittäin hyvin pelaajia, mutta samalla erittäin vaativa heitä kohtaan, Johansson tietää.

– Jon oli johtavassa roolissa Heartsin U20-joukkueen ja edustusjoukkueen välillä, hän oli linkkinä akatemian ja ykkösjoukkueen välissä. Jon tietää kokonaisvaltaisesti, mitä nuoret pelaajat tarvitsevat kehittyäkseen, myös henkisellä puolella. Olen todella iloinen, että hän oli vapaana ja sain hänet mukaan tänne. Uskon, että me saamme nuorista pelaajistamme tällä yhtälöllä enemmän irti. Reservijoukkue on erittäin tärkeä osa TPS:n edustusjoukkueen toimintaa ja suunnittelemme jatkossa molempien joukkueiden toiminnot yhdessä, Johansson vielä taustoittaa.

Daly paikkaa TPS:n edustusjoukkueessa Joonas Laurikaisen, joka siirtyy tämän kauden jälkeen Tampereen Ilveksen organisaatioon. TPS ei ole nimennyt ensi kaudeksi vielä maalivahti- ja fysikkavalmentajiaan.

Daly pelasi aikanaan U19-ikäluokan EM-lopputurnauksessa ja U20-ikäluokan MM-lopputurnauksessa Irlannin paidassa. Hän pelasi seuratasolla hyökkääjänä Englannissa ja Skotlannissa. Daly voitti Skotlannin Cupin Dundee Unitedin paidassa vuonna 2010. Hän toimii myös joukkueen kapteenina kausina 2010-13. Glasgow Rangersia hän edusti kaudet 2013-15. Hän päätti pelaajauransa kaudella 2015-16 skotlantilaisessa Raith Roversissa.

 

Kuva: SNS Group

Lisää uutisia