Inkeri Niemi torjuu TPS:n maalilla myös kaudella 2022

Kaudesta 2013 asti mustavalkoiseen paitaan pukeutunut ja viime kaudella kapteeenina toiminut Inkeri Niemi torjuu Palloseuran maalilla myös kaudella 2022. Vaikka Niemen sopimus oli ensimmäinen koko joukkueesta, ei päätös kuitenkaan syntynyt nopeasti, vaan ajatustyö alkoi aikaisin.

– Ulkopuolisille voi vaikuttaa siltä, että sopimus syntyi nopeasti, mutta kyllä tätä on mietitty. Jo viime kauden aikana mielessä pyöri ajatuksia siitä, että mitä seuraavalla kaudella tekee. Olin päättänyt, että lopullinen päätös jatkon suhteen tulee pian kauden päättymisen jälkeen, jotta voin pitää tauon aikana ajatukset täysin jalkapallon ulkopuolella. Koen, että Tepsissä pystyn kehittymään hyvässä maalivahtivalmennuksessa vielä paljon ja haluan omalla panoksellani auttaa nostamaan Tepsin takaisin Liigaan. Tavallaan päätös siis oli helppo, vaikka viime kaudesta jäikin hampaankoloon.

Niemi oli monena vuotena mustavalkoisten avaavana maalivahtina, mutta vuoden 2017 loukkaantumiskierre katkaisi hyvin alkaneen putken. Kauden 2021 aikana Niemi näytti, että vaikka aiempina vuosina oli vaikeuksia peliajan kanssa, eivät taidot ole kadonneet mihinkään.

– Totta kai tuntuu aina hyvältä päästä pelaamaan, sillä sen takiahan tätä tehdään. Vastuu ei kuitenkaan tullut yllätyksenä, tai uutena asiana, sillä sitä on tuli erittäin hyvin ennen vuoden 2017 loukkaantumiskierrettä. Ennen sitä peliminuutteja tuli paljon ja tuntuu hienolta, että vastuuta on taas tullut! Edellinen kausi oli aika monivaiheinen ja jätti tosiaan vähän hampaankoloon. Joukkueen tavoite jäi saavuttamatta, mutta loppukaudesta omaan tekemiseen sai olla jokseenkin tyytyväinen. Tuntuu, että tatsi on alkanut löytyä ja sitä kautta tuttu varmuus on palannut.

Vaikka valmistautuminen tulevaan kauteen on vasta alkamassa, on Niemi jo löytänyt omat tavoitteensa.

– Tavoitteeni on auttaa joukkuetta saavuttamaan yhteinen tavoitteemme, sekä tietysti saada mahdollisimman ehjä ja terve kausi. Edessä on pitkä talvi, mutta en koe, että mitään taikatemppuja pitäisi tehdä, jotta saavutamme tavoitteet. Joukkueena viedään pelillisiä asioita eteenpäin ja yksilötasolla pitää huolehtia siitä, että pelin alkaessa ollaan henkisesti ja fyysisesti parhaassa mahdollisessa kunnossa!

Lisää uutisia