Ilves karisti Tepsin naiset kannoiltaan

TPS:n naisten liigajoukkueen haastava alkukausi sai synkkää jatkoa sunnuntai-iltana, kun Tampereen Ilves haki kolmen pistettä yläkentältä. Ilves-ottelussa oli paljon samaa parin viikon takaisessa F10-tappiossa. Pisteet olivat periaatteessa taas tarjolla eikä kenttäpelissä oltu vastustajia heikompia. Se jokin Tepsin pelistä vaan tällä hetkellä uupuu ja myös nämä tasaiset pelit hävitään nyt järjestäen. Loppulukematkin olivat samat kuin pari viikkoa sitten, eli 1-3.

Ilves antoi shokkihoitoa heti alussa, kun tupsukorvien Jessi Hietanen tempaisi pallon TPS-maalin vasempaan kulmaan jo 3. minuutin kohdalla. Maali syntyi ennenkuin ottelu oli kunnolla alkanutkaan ja varhainen takaisku jäykisti väkisinkin Palloseuran alkudraivia. 

Hiljalleen TPS:kin sai oman koneensa käyntiin ja hyökkäyksiä käynnisteltiin vieraita ahnaampaan tahtiin. Useat vapautusyritykset päättyivät kuitenkin niukkaan paitsioon. Vihdoin pystysyötössä myös onnistuttiin, kun Juliette Kemppi pyrähti läpiajoon Ilves-puolustuksen keskeltä, mutta pallo painui hieman oikealta ohi.

Aivan toisen jakson alussa TPS oli jälleen kokovartalokipsissä, mutta hiljalleen peli taas avautui. Niinpä Ilveksen toinen maali olikin kylmä suihku kesken TPS-hallinnan, kun Ilveksen Joana Saarinen jatkoi pallon päällään verkkoon vapaapotkusta – ja aivan maalin edestä.

TPS vaihtoi Ilveksen toisen maalin jälkeen hyökkäykseen Terhi Ristolaisen, joka puikkelehti jo pian läpiajoon. Ilveksen vastaan rynnännyt maalivahti Paula Myllyoja pelasi vastaantulollaan varman kavennusosuman.

Tepsin sinnikäs työ palkittiin vihdoin 79. minuutin kohdalla, kun Tiia Tikkanen lirutti pallon Ilveksen verkkoon. Kaikki ainekset vähintään pisteeseen johtaneeseen takaa-ajoon olivat siis olemassa. TPS:n puolustuspäässä pimenivät kuitenkin lamput 82. minuutin kohdalla ja Annika Tossavainen sai sijoittaa pelivälineen tyhjään verkkoon kommunikaatiovirheen seurauksena.

TPS juoksi ja taisteli loppuun asti, mutta myös Ilveksen kantti piti loppuun asti. TPS:ää fiksummin pelanneet tamperelaiset pokkasivat näin tärkeät kolme pistettä. TPS juuttui yhä syvemmin sarjan tyvipäähän, mutta taistelu jatkuu seuraavaksi Kuopiossa ennenkuin Kokkolasta otetaan revanssia taas Turussa.

Lisää uutisia