Ilves-ennakko: ”Yläkentän tiiviys ja etäisyydet sopivat meille parhaiten”

TPS palaa kahden pelatun vierasottelun jälkeen taas takaisin kotikentälleen Urheilupuiston yläkentälle, kun Tampereen Ilves saapuu Turkuun vierailulle. Naisten liigan ottelu TPS – Ilves alkaa torstaina 6.6. klo 19.00.

TPS lähtee otteluun takanaan 1-1-tasapeli jyväskyläläistä JyPK:iä vastaan. Palloseura nousi Harjun stadionilla tappioasemasta tasapeliin erotuomarin antaman lisäajan kolmannella minuutilla. Kulmapotkun jälkitilanteesta syntynyt tasoitusmaali merkittiin tilastoihin kotijoukkueen omaksi maaliksi.

Tampereen Ilves lähtee torstaiseen Turun kamppailuun maukas kotivoitto allaan. Ilves kaatoi sarjanousija IK Myranin Tammelassa lukemin 2-0. Ilvekselle voitto oli tämän kauden toinen. Aikaisemmin tamperelaiset olivat pystyneet kaatamaan ONS:n Oulussa 3-2.

TPS ja Ilves taistelevat sarjassa samoista sijoituksista. Molemmat haluavat sarjan kärkipään ja ylemmän keskikastin imuun ja sitä kautta ylempään loppusarjaan. Molemmilla joukkueilla on ennen torstaita kaksi voittoa ja saman verran tasapelejä, eli kahdeksan (8) pistettä. Myös molempien joukkueiden maaliero on lähes maalilleen sama.

TPS:n keskikenttäpelaaja Laura Kattelus siirtyi Tepsiin JyPK:stä viime kaudeksi. 25-vuotias Kattelus noussut kaudella 2019 topparin tontilta pykälän ylöspäin puolustavaksi keskikenttäpelaajaksi. Palloseuran luottopelaajiin kuuluva Kattelus on erittäin mieltynyt uuteen pelipaikkaansa ja hän uskookin, että uudella pelipaikalla hänen pelilliset vahvuutensa tulevat paremmin ja monipuolisemmin esiin.

Katteluksen mukaan Jyväskylästä olisi pitänyt tuoda tulijaisina vierasvoitto, mutta viime hetkillä sinetöitynyt tasapelikin toki tyydyttää. Hän povaa torstain Ilves-ottelusta kovaa taistelua, josta TPS poistuu kuitenkin lopulta voittajana. Lauran mielestä on mukava palata omalle tutulle yläkentälle pienen tauon jälkeen.

– Erityisesti Ilvestä vastaan yläkenttä on hyvä. Ilveksellä on nopeita kärkipelaajia, niin saadaan ehkä pikkaisen niiltä sitä juoksutilaa pois sieltä selustasta. Saadaan kotona se meidän aggressiivisuus jotenkin paremmin hyödynnettyä, kun on pienemmät etäisyydet ja saadaan tiivimmäksi prässituki, Kattelus tietää.

Laura Katteluksen kevääseen on kuulunut paljon muutakin mielenkiintoista kuin jalkapalloa, sillä hän on valmistunut liikuntatieteiden maisteriksi Jyväskylän yliopistosta.

Lauran haastattelu TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/ilves-ennakko-ylakentan-tiiviys-ja-etaisyydet-sopivat-meille-parhaiten/

Kun TPS – Ilves -ottelu vihelletään päättyneeksi, ovat raitapaidat kohdanneet kertaalleen kaikki Naisten liigan joukkueet. Se tarkoittaa siis myös sitä, runkosarjavaihe on puolimatkan krouvissa.

TPS – Ilves lauantaina 6.6. klo 19.00 – lämpimästi tervetuloa!

Mikäli et jostain syystä ehdi paikan päälle, Elisa Viihde (9,90 € / kk) näyttää TPS – Ilves -ottelun suorana lähetyksenä: https://elisaviihde.fi/sport/2019-6-6-TPS-Ilves/f8ea5f4a-eb48-470d-921f-270400e71e5c

Lisää uutisia