Ilves-ennakko: ”Tämähän on äärimmäisen tärkeä viikko meille”

Naisten liiga palaa arkeen muutaman viikon tauon jälkeen, kun TPS matkustaa Ilveksen vieraaksi Tampereelle. Naisten liigan ottelu Ilves – TPS alkaa Tammelan stadionilla keskiviikkona 26.6. klo 19.00.

Ilves ja TPS kohtaavat jo toista kertaa peräkkäin, sillä joukkueet lähtivät sarjatauolle keskinäisen ottelun saattelemana. TPS ja Ilves pelasivat vajaa kolme viikkoa sitten Urheilupuiston yläkentällä tasaisen kamppailun, jonka TPS vei nimiinsä Jenni Rannuksen viimeistelemällä maalilla lukemin 1-0. TPS jätti kotivoitollaan Ilveksen kolmen pisteen päähän ja piti sarjassa kuudennen sijansa.

– Ilves-pelin jälkeen otettiin reilu viikon loma kokonaan jalkapallosta ja juhannusviikolla palattiin taas takaisin virkeinä ja levänneinä harjoituksiin. Katselin vähän kuin kertauksena uudestaan vielä sen edellisen Ilves-ottelun. Ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja aika ympäripyöreä, mutta ehkä me kuitenkin toisen puoliajan esityksellä se maalin voitto siitä ansaittiin. Helpolla se voitto ei kuitenkaan tullut, TPS:n päävalmentaja Petteri Joensuu tietää.

– Ilves haluaa tietenkin kuitata Turun tappionsa, se on varma asia. Tammelassa on edessä taas vaihteeksi luonnonnurmipeli ja sen vaatimuksiin pitää sopeutua, Joensuu muistuttaa.

Ilves ja TPS taistelevat sarjassa muutenkin samoista sijoituksista. Molemmat haluavat päästä sarjan kärkipään ja ylemmän keskikastin imuun ja sitä kautta varmistaa paikkansa ylemmässä loppusarjassa. Taistelu viimeisistä ylemmän loppusarjan paikoista HJK:n ja FC Hongan takana tulee olemaan todella kovaa. TiPS ja KuPS ovat tällä hetkellä myös melko vahvoilla. Sen jälkeen onkin erittäin tasaista ja oikeastaan kaikki joukkueet ovat vielä ainakin jotenkin ylemmän loppusarjan paikoista taistelemassa. Neljän runkosarjan heikomman joukkueen kohtalonahan on jäädä alempaan loppusarjaan.

– Taistelu on kovaa viivan molemmin puolin. Kun kaksi seuraavaa rästipeliämme on pelattu, niin sitten nähdään sarjataulukonkin suhteen, että missä mennään oikeasti. Mennään vaan rohkeasti mukaan hämmentämään kokonaisuutta. Tämähän on äärimmäisen tärkeä viikko meille. kun samoista sijoituksista tappelevat Ilves ja JyPK kohdataan taas peräkkäin, Joensuu painottaa.

TPS:n pelaajien terveystilanteen suhteen ei ole varsinaisia muutoksia, mutta muutamia tarkennuksia kyllä.

– Takapakkia ei ole tullut, tilanne on suurin piirtein sama kuin ennen taukoa. Hirvosen Tiia on aloitellut jo pallollisen treenaamisen ja Träskin Patu on valitettavasti edelleen sivussa. Patun kohdalla tilanne arvioidaan pirkällä tähtäimella, eli joutuuko hän operoitavaksi nyt, vai vasta myöhemmin. Muuten pelaajamme ovat pelikunnossa, Joensuu täsmentää.

Elisa Viihde (9,90 € / kk) näyttää Ilves – TPS -ottelun suorana lähetyksenä: https://elisaviihde.fi/sport/2019-6-26-Ilves-TPS/8ee35eed-d016-498e-9cb0-9436d9c1aacf

Lisää uutisia