Ilmiömäisen tehokas Ilves puolusti TPS:n aseettomaksi

TPS ja Ilves kohtasivat kolmannen ja viimeisen kerran tällä kaudella lauantaina Tampereen Tammelassa. Kotijoukkue Ilves lähti otteluun selvänä voittajasuosikkina kauden kahden ensimmäisen kohtaamisen sekä sarjasijoitusten perusteella.

TPS-leirissä toivottiin, että vanha klishee, kolmas kerta toden sanoo, toteutuisi. Valitettavasti näin ei käynyt, vaan Ilves vei maaliin asti sanonnan, ei kahta ilman kolmatta.

Ilves näytti jälleen todellista tehokkuuden mallia ja löi pallon TPS-maaliin molemmista kunnon paikoistaan. Ilves kaatoi näin TPS:n kaikissa tämän kauden Veikkausliigaotteluissa kahden maalin marginaalilla. Ottelun lopputulos oli tänään 2-0. Ihan sama lopputulos saatiin aikaiseksi Tammelassa myös toukokuussa.

TPS TV.n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-ilves-tps-2-0-25-08-2018/

Ottelun ensimmäinen maalipaikka tuotti välittömästi tulosta ja asialla oli Ilves jo ottelun 5. minuutin kohdalla. Entinen TPS-pelaaja Eero Tamminen pyöri boksissa ja hänen jalasta lähti tarkka keskitys kohti TPS-maalia. Peliväline löysi tiensä Lauri Ala-Myllymäelle, joka puski pallon taidolla TPS-maalin alakulmaan.

TPS löi painetta Ilves-päätyyn heti kuitenkin perään. Riku Sjöroos syötti ja Juho Montola latasi pallon Ilves-maalin tolppaa nuollen niukasti ohi. TPS sai myös pian edellisen jälkeen kulman jälkitilanteesta pienen paniikin Ilves-maalille, mutta Mika Ääritalo ja Miro Tenho eivät osuneet ruuhkassa kunnolla palloon.

Ilves näytti avausmaalinsa jälkeen sen oman vahvuutensa. Se puolusti koko ensimmäisen puoliajan todella tunnollisesti ja aggressiivisesti, miehittäen samalla uhrautuvasti oman puolustusalueensa. TPS pyöritti palloa, mutta Ilves piti omalla uhrautuvaisella taktiikallaan Palloseuran avauspuoliajan loppupuoliskolla melko kaukana omalta maaliltaan.

Ottelun toisen puoliajan TPS joutui aloittamaan ilman Ääritaloa, joka sai tällin ensimmäisellä puoliajalla. Hänen tilalleen kentälle tuli Oskari Jakonen.

Ottelun toinen puoliaika lähti rullaamaan eteenpäin samoissa merkeissä kuin ensimmäinen. TPS koetti kaikin voimin puhkoa Ilveksen tiukkaa betonipuolustusta, mutta yritykset kilpistyivät kerta toisena jälkeen keltapaitojen linjaan.

Ilves iski sitten 71. minuutilla vastaiskusta ottelun lopullisen ratkaisun. Senegalilainen Issa Thiaw juoksi karkuun ja löi pallon varmasti sisään. TPS:n pahimmat pyristelyt hyytyivät samalla Ilveksen toiseen osumaan.

Ottelun loppujakson Ilves keskittyi taas puolustamaan ja sen homman se hoitelikin jälleen kerran moitteettomasti ottelun loppuun asti.

TPS pelaa seuraavan kerran ensi viikon perjantaina, kun PS Kemi saapuu Turkuun vieraaksi. Todella suurten panosten TPS-PS Kemi alkaa Kupittaan Veritas Stadionilla perjantaina 31.8. klo 18.30.

Lisää uutisia