IK Myran -ennakko: ”Treenien hyvä tekeminen pitää siirtää nyt pelikentälle”

Naisten liigan runkosarjaa on jäljellä kolme kierrosta. Sarjataulukossa seitsemäntenä oleva TPS kohtaa vielä IK Myranin ja FC Hongan vieraissa sekä HJK:n kotona. Ensimmäinen haaste odottaa ensi lauantaina Kruunupyyn Alavetelissä, kun TPS reissaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella IK Myranin vieraaksi. IK Myran – TPS alkaa Alavetelin idrottsplanilla lauantaina 10.8. klo 15.00.

– Tavoitteena on edelleen alkuperäinen tavoite, eli ylempi loppusarja. Kaikki tietävät, että tämä on nyt todella tärkeä peli meille. Lähdemme jo perjantaina liikkeelle ja yövymme Vaasassa. Lähdemme isolla ryhmällä liikkeelle, sillä muutaman pelaajan pelikunto selviää vasta matkan aikana. Emme halua jossitella jälkeenpäin yhdenkään pelaajan suhteen, että hän ei lähtenyt mukaan, TPS:n päävalmentaja Petteri Joensuu painottaa.

TPS kärvistelee tällä hetkellä melkoisten maaliteko-ongelmien kanssa. Joukkue on pelannut neljä ottelua peräkkäin tekemättä maaliakaan ja heinäkuun saaliiksi jäikin pyöreät nolla pistettä. TPS on kuitenkin edelleen vain kolmen pisteen päässä ylemmän loppusarjan viivasta. Pelaa Palloseura sitten runkosarjan päätteeksi ylemmässä tai alemmassa jatkosarjassa, on jokainen runkosarjan piste arvossaan myös jatkosarjoissa.

– Kaikki pisteet ovat merkityksellisiä kauden loppuun asti. Uskon, että viime viikonlopun Suomen Cupin peli Lohjalla teki ihan hyvää, vaikka se aika yksipuolista olikin. Heinäkuun alun viikko oli joka suhteessa vähän haastava ja silloin hävisimme KuPS:lle kunnolla. Sen jälkeen tekeminen on ollut harjoituksissa hyvää. Treenien hyvä tekeminen pitää siirtää nyt pelikentälle, Joensuu tietää.

IK Myran on puolestaan sarjassa viimeisenä ja sen loppukauden fokus on vain ja ainoastaan sarjapaikan säilyttämisessä. IK Myran on neljä pistettä jäljessä ONS:stä ja joukkueen kauden ainoat voitot ovat tulleet KuPS:sta ja ONS:stä. Voitoista on kuitenkin jo aikaa, sillä viimeisin niistä tuli toukokuun lopussa. Joukkue on pistänyt kuitenkin kahdella viime kierroksella ihan kiitettävästi hanttiin FC Hongalle ja KuPS:lle häviämällä näille vain niukasti 2-1. TPS:llä on tiedossa siis varsin varsin hikinen lauantai-iltapäivä.

TPS ja IK Myran ottivat ensimmäisen kerran yhteen toukokuun puolessa välissä yläkentällä. TPS tempoi silloin jo ensimmäisellä puoliajalla reilussa puolessa tunnissa neljä maalia ja homma oli sitä myöden selvä. Katja Hakalan ja Emilia Ukkosen tuplat kantoivat ottelun loppuun asti ja siivittivät raitapaidat selvääkin selvempään 4-0-voittoon.

Perjantaina selvisi lopullisesti se, että toppari Alina Schrey vahvistaa TPS:n takalinjoja loppukauden. Schrey edusti TPS:ää jo kausina 2013-18 pelaten silloin 88 ottelua Naisten liigassa. 20-vuotias Schrey siirtyi raitapaitoihin FC Hongasta, jossa hän on jäänyt ilman peliaikaa tällä kaudella.

Vastaavasti TPS:n luottotoppari Emma Santamäki joutuu jättämään Keski-Pohjanmaan väliin kuumesairauden vuoksi. Lisäksi hyökkääjä Emilia Ukkosen kanssa päätettiin yhdessä, että hän palaa takaisin Pääkaupunkiseudulle eikä siis pelaa TPS:ssä enää loppukaudella. Myös keskikenttäpelaaja Sini Laaksonen pelasi viimeisen ottelunsa ONS:ää vastaan ja hän on palannut takaisin Yhdysvaltoihin.

– Puolustuksemme on hieman ohut ja Emman poissaolo on tietysti harmillinen juttu, mutta hänen kohdallaan kyse ei ole onneksi loukkaantumisesta. Allu tuo taas uuden vaihtoehdon meille ja hän lähtee reissuun mukaan. Hän on ollut meidän mukana harjoittelemassa jo tiistaina ja torstaina, Joensuu vahvistaa.

– Jos pelaaja pystyy katsomaan pelin jälkeen peiliin ja todeta antaneensa kaikkensa, niin olen varmasti tyytyväinen. Mikään ei ole muuttunut sen suhteen edelleenkään, että me etenemme peli kerrallaan ja me uskomme, että pystymme hyvänä päivänä haastamaan minkä tahansa joukkueen tässä sarjassa, Joensuu vielä summaa.

Lisää uutisia