IK Myran -ennakko: Sini Laaksonen ja Emilia Ukkonen vahvistamaan raitapaitoja

TPS kohtaa Naisten liigassa lauantaina 11.5. sarjanousija IK Myranin. Ottelu puhalletaan käyntiin Urheilupuiston yläkentällä klo 16.00.

Molemmat lauantain joukkueet ovat saalistaneet Naisten liigassa tähän mennessä yhden voiton. Myös molempien joukkueen uhrikin on ollut sama; Kuopion Palloseura. Jopa voittolukemat ovat samat, eli 2-1.

TPS voitti KuPS:n sarja-avauksessa, mutta sen jälkeen tilille on tullut kolme niukkaa maalin tappiota. TPS:n puolustuspeli on ollut kohtuullisen hyvää ja siellä viimeisenä lukkona on ollut maalivahti Siiri Välimaa. Palloseuran suurimmat haasteet ovatkin hyökkäyspään viimeisellä kolmanneksella.

Vuonna 1921 perustettu urheilun yleisseura IK Myran nousi tällä kaudella Naisten liigaan seurahistoriansa ensimmäisen kerran. IK Myran tulee Keski-Pohjanmaalta Kruunupyyn kunnan Alavetelin taajamasta. Kokkolan kaupunkiin on matkaa noin 15 kilometriä.

Laitapelaaja Patricia Träsk siirtyi Tepsin paitaan täksi kaudeksi Ruotsista. Hänen pelipaikkaansa on nostettu laitapakin tontilta yhden pykälän ylöspäin. TPS:n edellisessä kotiottelussa elämänsä ensimmäisen liigamaalin viimeistellyt Träsk myös korostaa, että vain maaleja tekemällä tulee pisteitä. Träsk puuttui viime kierroksen ONS-ottelusta kokonaan kuumeilun takia, mutta nyt kaikki on taas kunnossa.

21-vuotias Träsk osaa arvioida IK Myranin tekemisiä erityisen hyvin, sillä kyseessä on hänen oma kasvattajaseuransa. Träsk on pelannut useiden IK Myranin pelaajien kanssa ennen kaikkea kokkolalaisseuroissa. IK Myranin riveistä löytyy myös turkulaisille ennestään tuttu pelaaja, sillä Laura Wentjärvi edusti raitapaitoja kausina 2015-17.

Patricia Träsk saa sopivaa vastapainoa pelaamiseen ja harjoitteluun toimimalla päivisin TPS juniorijalkapallon järjestämässä Martin koulun iltapäiväkerhossa lasten kerho-ohjaajana.

Patricia Träsk ennakoi Naisten liigaottelua TPS-IK Myran: https://tpstv.fi/ik-myran-ennakko-tasaista-on-ollut-mutta-niita-maaleja-pitaisi-nyt-saada/

TPS saa kokoonpanoonsa odotetun vahvistuksen, kun keskikenttäpelaaja Sini Laaksonen palasi Yhdysvalloista Suomeen ja Turkuun. 23-vuotias Laaksonen pelasi TPS:n riveissä Naisten liigaa kausina jo 2013-17. Hänelle kertyi yhteensä 89 liigaottelua, joissa hän viimeisteli kymmenen maalia.

TPS on hankkinut hyökkäyspäähänsä uuden vahvistuksen toukokuun loppuun asti ulottuvalla lainasopimuksella. Hyökkääjä Emilia Ukkonen siirtyy TPS-paitaan HJK:stä. 21-vuotias Ukkonen on pelannut tällä kaudella Naisten liigassa kaksi ottelua Klubin paidassa, mutta hän on jäänyt suhteellisen vähälle peliajalle. Espoolaisesta Leppävaaran Pallosta vantaalaisen VJS:n kautta HJK:hon siirtynyt Ukkonen on pelannut Naisten liigassa kaudesta 2017 lähtien.

Sekä Laaksonen että Ukkonen ovat pelikelpoisiä jo TPS-IK Myran -ottelussa.

Lisää uutisia