Iines Lehkonen palaa Turun Palloseuraan

21-vuotias Palloseuran kasvatti Iines Lehkonen on solminut kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen ja palaa takaisin mustavalkoiseen paitaan. 13-vuotiaana Lehkonen siirtyi pelaamaan Kuopion Pallokissoihin, mutta vuonna 2014 tie vei takaisin Turkuun. Paluu Tepsiin käynnistyi kunnolla 2015, kun Lehkonen pelasi T18 SM-sarjassa 13 peliä, joista yhdessätoista tuli täydet minuutit. Palloseura taisteli tiensä aina loppusarjaan, jossa Lehkonen pelasi täydet minuutit viidessä ottelussa.

Talvella 2017 Lehkonen päätti kokeilla taitojaan myös futsalin puolella, mutta tämä kokeilu jäi lyhyeksi ja loukkaantuminen piti hänet sivussa pelikentiltä. Vuoden aikana tuli vain viisi ottelua, josta kolme T18 SM-sarjassa ja kaksi NiceFutiksen kanssa Ykkösessä. Kauden 2018 aikana Lehkonen pelasi 10 ottelua joista kuusi tuli Palloseuran edustusjoukkueen puolella. Debyytti tuli 28.4., kun TPS kohtasi Pallokissat ja Lehkonen pääsi loppuhetkillä kentälle. 

2019 tie vei takaisin Kuopioon ja Ykköseen tippuneeseen Pallokissoihin. Talven aikana tapahtui kuitenkin paljon muutoksia, sillä ensin Pallokissat vaihtui KuPS:aan ja lopulta myös Ykkönen vaihtui pääsarjaan. Kuopiossa vastuuta tuli hyvin, sillä Lehkonen pelasi KuPS:ssa 13 peliä runsaalla vastuulla, sekä kaksi ottelua KuFu98:ssa täysillä minuuteilla. 2019-20 Suomen Cupissa pelejä tuli viisi ja neljästi Lehkonen oli avauksessa. Viime kaudella Lehkonen pelasi kolmessatoista ottelussa vaihtelevalla vastuulla ja pääsi juhlimaan pronssia. Nyt tie kuitenkin vie takaisin kotiin.

– Tuntuu todella hyvältä palata takaisin Tepsiin ja omaan kotikaupunkiin. Päätöstä sai miettiä hetken, mutta lopulta tulin siihen tulokseen, että tämä on hyvä ratkaisu kaikkien kannalta. Täällä on helppoa yhdistää niin jalkapallo, kuin sen ulkopuolinen elämä. Voisi sanoa, että nyt oli minun aikani palata takaisin kotiin.

Vuoden 2015 aikana tapahtunut Lehkosen ensimmäinen paluu Turkuun sujui erinomaisesti, sillä heti ensimmäisellä kunnon kaudella TPS taisteli T18 SM-sarjassa aina hopealle asti. Vaikka toiseksi jääminen tuntuikin alussa pahalta, on kausi jälkikäteen herättänyt positiivisia tunteita.

– Kauden 2015 viimeisen pelin jälkeen olimme kaikki todella harmissamme siitä, että jäimme toiseksi. Taistelimme itsemme aina finaaliin asti, mutta koimme niukan maalin tappion. Kun aikaa kului, alkoi olo kuitenkin helpottaa. Jokainen antoi kaikkensa ja taistelimme tiukasti loppuun asti. Kun pahimman pettymyksen yli pääsi, niin kaudesta jäi kokonaisuudessaan todella hyvät fiilikset.

Kauden 2018 aikana Lehkosen peliaika jäi pieneksi ja mielessä alkoi pyöriä ajatukset uusista mahdollisuuksista muualla. Tie vei lopulta tuttuun kohteeseen, eli takaisin Kuopioon, jossa oli tarkoituksena saada lisää peliaikaa Ykkösessä. Matkassa oli kuitenkin mutkia ja lopulta peliaikaa tulikin jälleen Liigan puolella.

– Pallokissat oli tippunut kauden päätteeksi Ykköseen ja ajattelin, että se voisi olla itselleni hyvä mahdollisuus hakea lisää vastuuta ja peliaikaa. Kuopio oli itselleni tuttu kaupunki ja joukkueessa oli paljon pelaajia, jotka tunsin jo entuudestaan, joten sopeutuminen oli helppoa. Tie veikin Kuopioon, mutta Ykkösen sijaan Naisten Liigaan. Kauden aikana pääsin pelaamaan myös Tepsiä vastaan ja kyllähän se sytytti normaalia enemmän. Halusin näyttää vanhoille kavereille ja voittaa kaikki kaksinkamppailut.

Kausi 2020 oli kuopiolaisten kannalta onnistunut, sillä KuPS taisteli lopulta itsensä kolmanneksi ja pääsi kauden lopussa juhlimaan Kansallisen Liigan pronssia.

– Edellinen kausi jätti kyllä todella hyvät fiilikset. Sain kauden aikana mukavasti vastuuta, mutta mielelläni olisin myös enemmänkin ottanut. Kokonaisuudessaan kaudesta jäi kuitenkin hyvä tunne. Meillä oli hyvä joukkue ja todella hyvä henki. Muistelen hyvällä niitä hetkiä, jotka sain KuPS:n kanssa kokea.

Nyt edessä olisi kausi Palloseuran paidassa ja ainakin ensivaikutelmat ovat olleet hyvät. Joukkueessa on hyvä kilpailu peliajasta ja Lehkonen onkin valmis tekemään töitä peliaikansa eteen.

– Ensivaikutelmat Tepsistä ja Akustista ovat olleet hyvät. Joukkueen uusi projekti on vielä alussa ja tekeminen tulee tietysti jatkumaan läpi kauden, mutta fiilis on hyvä. Joukkueessa on hyvä fiilis ja jokainen on valmis kilpailemaan paikastaan. Toivon tietysti paljon vastuuta ja aion tehdä töitä sen eteen. Tavoitteenani on saada iso rooli ja auttaa joukkuetta voittamaan mahdollisimman paljon pelejä. Täytyy vain saada itsestäni irti täysi potentiaali ja nauttia pelaamisesta.

Lisää uutisia