IFK vei väsyneiden joukkueiden maalijuhlan

IFK Mariehamn kävi hakemassa kolme pistettä Kupittaalta loppujen lopuksi lukemin 2-4. Ottelussa edettiin kummallisin syklein. TPS tuli alun kuin vimmattu ja joukkue loi ensimmäisen vartin aikana puolen tusinan verran maalipaikkoja, mutta edes se kuuluisa onnetar ei ollut myötä. Sitten iski IFK. Joukkue maalasi ensimmäisestä kunnon paikastaan johtomaalin, kun Dever Orgill puikkelehti TPS-pakiston keskeltä läpi ja tuikkasi pallon verkkoon.

– TPS tuli alussa todella lujaa ja kun se kestettiin, päästiin paremmin peliin mukaan ja päästiin tauolle johdossa, IFK:n päävalmentaja Pekka Lyyski kertaili ottelun vauhdikasta alkua.

– Molemmilta joukkueilta puuttui tärkeitä pelaajia ja se varmaan näkyi. Prässättiin alussa hyvin ja olihan sen johtomaali monta kertaa lähellä, mutta kun jalka alkoi painaa, niin ei otettu enää ylhältä, vaikka se oli koko ajan tarkoituksena, TPS-virkaveli Marko Rajamäki puolestaan näki.

IFK Mariehamn sovitteli jo voittoa yllensä toisen puoliajan alussa, kun samainen Orgill latasi pallon TPS-verkkoon 54. minuutin kohdalla. TPS ei saanut oikein mitään aikaiseksi ja päinvastoin IFK oli mennä kolmen maalin johtoon.

Ottelun 74. minuutin kohdalla sattui uusi käänne, kun Tepsin kymppipaita Petteri Pennanen tempaistiin ranakkarialueella nurin. Wayne Brown kävi pistämässä pilkun vuorenvarmasti maalin oikeaan alakulmaan. TPS nousi 82. minuutilla jo pisteeseen kiinni, tuoreet kärjet Juho Lehtonen ja Aleksi Ristola prässäsivät ylhäältä kiinni. Pallo ajautui Ristolalle, joka käytti IFK-vahti Otso Virtasen seikkailun häikäilemättömästi hyväkseen ja nosti pallon kaukaa hallitusti verkkoon.

– Päästiin siinä vaiheessa hetkeksi peliin taas mukaan. Virheitä tehtiin tänään molemmissa päissä valtava määrä. Tuli pallonmenetyksiä, huonoja haltuunottoja ja vaikka mitä, Rajamäki huokaili.

TPS ehti olla pisteessä kiinni vain muutaman minuutin, kun Diego Assis vei taas vieraat uudestaan johtoon. Lopullinen kuolinisku tuli 88. minuutin kohdalla, kun Kris Bright pamautti kauden neljännen maalinsa.

– Täydet kolme pistettä ja siihen päälle neljä maalia. Kaikki tämä vieraissa. Siinä päivän paras anti. Kaksi väsynyttä joukkuettahan tässä pelasi, Lyyski summasi illan tapahtumat.

– Jos päästät neljä maalia, voitat aika harvoin. Puolustuspäässä tuli paljon virheitä ja käymme niitä varmasti läpi ennen sunnuntain Lahti-peliä. Jos olisimme saaneet maalin siihen alkuun, niin tästä olisi voinut tulla ihan erilainen peli, Rajamäki totesi.

Lisää uutisia