IFK katkaisi TPS-tappioputkensa Eckeröhallenissa

Viime vuoden voimasuhteista ei ollut tänään tietoakaan, kun terhakassa talvikunnossa oleva IFK Mariehamn pyyhki TPS:n yli. TPS:hän voitti viime vuoden Liigacupin ainoan yhteenoton Eckeröhallenissa 0-1 ja koulutti saarelaisia vielä jokaisessa Veikkausliigaottelussa päälle.
Siinä missä TPS vei Veikkausliigataistelut nimiinsä kaudella 2011otteluvoitoin 3-0, niin tänään IFK latasi täsmälleen samaiset lukemat Eckeröhallenin tulostaululle.

IFK:n voiton pääarkkitehtina toimi viime kaudeksi Maarianhaminaan siirtynyt Aleksei Kangaskolkka. IFK-kärki osui ensimmäisen kerran 18.minuutin kohdalla ja toinen isku tuli kellon tikittäessä kohti 25 minuuttia. Raitapaidat saivat kaipaamansa kavennusmahdollisuuden ensimmäisen puoliajan lopulla, kun Petteri Pennasta rikottiin ja pallo pistettiin pilkulle. Toni Kolehmainen kuitenkin epäonnistui ja IFK piti kahden maalin kaulansa.

– Me ei otettu pelistä aloitetta ja silloin täällä joutuu yleensä vaikeuksiin. Jos vaan mennään kentälle ja ikään kuin odotellaan, että jotain alkaisi vähän kuin itsestään tapahtumaan, käy näin. Olihan meilläkin toki omat paikkamme, mutta se pallollinen aloitekyky puuttui, TPS-luotsi Marko Rajamäki manasi avausjakson tapahtumia.

TPS:n pyristelylle tuli lopullinen niitti toisen puoliajan ensimmäisellä puoliskolla, kun paluun IFK:n riveihin tehnyt ruotsalaislaituri Mattias Wiklöf tinttasi pallon verkkoon 57. minuutin
kohdalla.

– No, toisella puoliajalla otettiin sitten se aloite, johon tietysti myös tappioasema väkisinkin vaikutti, mutta sitten IFK teki todella hienon maalin. Ajoimme toki takaa, mutta vaikeaahan täällä kolmen maalin tappioasemasta on nousta. Toinen puoliaika oli toki enemmän meidän hallussamme, mutta ei pelimme mitään kovin hyvää kuitenkaan ollut, Rajamäki myönsi.

TPS jatkaa Liigacupia ensi viikon perjantaina, kun Javenture-Areenalle saapuu vieraaksi Haka. Ottelu alkaa klo 15.00.

– Ensi viikolla katsotaan taas uudestaan, missä mennään. Tänään pelissä oli myös hyviäkin asioita, vaikka hävisimme selvästi. Toivon tietysti, että joukkue olisi taas hieman valmiimpi Hakaa vastaan, Rajamäki vielä huikkasi.

Lisää uutisia