Hyyrynen ja Ristola palaavat TPS:n riveihin

Veikkausliigakauteen 2012 valmistautuva TPS vahvistaa hyökkäyspäätään kokemuksella ja nuoruudella. 34-vuotias hyökkääjä Mikko Hyyrynen palaa viiden kauden tauon jälkeen takaisin raitapaitojen riveihin yksivuotisella sopimuksella. 22-vuotias hyökkääjä Aleksi Ristola siirtyy TPS:ään puolestaan Ykkösen viime kauden kärkiryhmään kuuluneesta PK-35:stä. Ristolan sopimus on mallia 1+2.

Lappeenrantalaislähtöisen Hyyrysen Veikkausliigaura alkoi FC Lahden paidassa kaudella 2001. Lahdesta Hyyrynen siirtyi TPS:ään ja oli nostamassa uutta seuraansa takaisin Veikkausliigaan kaudeksi 2003. Hyyrynen pelasi TPS:n riveissä yhteensä 87 liigaottelua ja viimeisteli niissä 28 maalia. Kaudeksi 2007 Hyyrynen siirtyi MYPA:n riveihin ja sieltä kahdeksi kaudeksi FF Jaroon. Viimeiset kaksi kautta hän on edustanut JJK:ta. Kaikkiaan Hyyrynen on pelannut 230 liigaottelua ja viimeistellyt niissä 59 osumaa. Hyyrysellä on tilillään myös kaksi A-maaottelua.

Helsingin Palloseuran kasvatti Aleksi Ristola oli puolestaan viime kaudella alkukaudesta PK-35:n paras maalintekijä, kunnes kausi katkesi ikävään polven sivusidevammaan. Ristola on ehtinyt edustaa urallaan myös Atlantis FC:tä sekä HIFK:ta. Ristola ei ole ensimmäistä kertaa TPS-paidassa, sillä hän oli voittamassa seuran edellistä A-poikien SM-kultaa vuonna 2008.

– Hyyrynen tuo nuoreen joukkueeseemme kokemusta sekä ammattilaisen työmoraalia ja asennetta. Hän on loistava roolimalli kehittyville pelaajillemme ja tulee haastamaan ja kirittämään nuoria hyökkääjiämme. Mike totuttautuu myös jo samalla työelämään, vaikka pelaaminen on tietenkin hänelle edelleen se ykkösjuttu, FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Marco Casagrande kertoo.

– Ristola on vahva, juoksuvoimainen ja suoraviivainen hyökkääjä, jolla on potentiaalia täydentää hyökkäyspäätämme. Aleksi on tehnyt ison määrän töitä ja kehittynyt paljon aiemmasta TPS-kaudestaan, mutta täytyy kuitenkin muistaa, että askel Ykkösestä Veikkausliigaan on iso ja hänelle täytyy antaa aikaa, Casagrande muistuttaa.

Lisää uutisia