Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa. Helén on TPS-kasvatti, joka murtautui päättyneellä kaudella TPS:n GANT-akatemian kautta seuran edustusjoukkueeseen. Helén sai vastuuta yhteensä 11:ssä miesten Ykkösen ottelussa, ollen kahdesti avauskokoonpanossa.

– Ensimmäiset Ykkösen pelit olivat tosi antoisia kokemuksia. Sai tietää, millaista on pelata kunnon miesten tasolla. Mielestäni pelit menivät ihan hyvin, Helén sanoo.

Poikien maajoukkuetaustaa omaava 17-vuotias hyökkääjälupaus on tehnyt kovaa tulosta juniorisarjoissa ja TPS:n akatemiajoukkueessa miesten Kolmosessa. Kahdella edelliskaudella Helén on tehnyt B-juniorien riveissä yhteensä 39 maalia 44 ottelussa. Miesten Kolmosessa verkko on heilunut 12 kertaa 17 ottelussa.

Tulevan kauden tavoitteena Helénillä on saada lisää vastuuta edustusjoukkueessa ja päästä käyttämään omia vahvuuksiaan, joista hän nostaa erityisesti esille maalintekotaidon.

– Olen hyvä tekemään maaleja. Olen vahva suojaamaan palloa, pystyn pelaamaan selkä maaliin päin. Minulta voi odottaa välillä sellaisia ex tempore -suorituksia, hyökkääjä kuvailee.

Tulevalla jalkapallokaudella TPS siirtyy uuteen aikaan, kun päävalmentajana aloittaa kolmevuotisella sopimuksella 32-vuotias Miika Nuutinen. Nuutisella on vankka kokemus lahjakkaiden nuorten pelaajien kehittämisestä. Viimeiset kaksi kautta hän on toiminut akatemiajoukkue HJK Klubi 04:n päävalmentajana. Ennen pestiään HJK:n organisaatiossa Nuutinen johdatti KäPan B-juniorit ikäluokan SM-kultaan ja toimi talenttivalmentajana VJS:ssä.

TPS:n lahjakkaiden nuorten pelaajien kaartiin kuuluva Helén odottaakin jo innolla edessä siintävää harjoituskautta.

– Odotan tosi paljon sitä, että päästään treenaamaan Miikan johdolla. Se on uusi alku kaikille, niin siinä on kaikilla hyvä lähteä samalta viivalta, Helén tuumaa.

TPS:n kausikortit kaudelle 2024 ovat nyt myynnissä! Tiketin kausikorttikauppaan pääset tästä linkistä.

Valokuvia median käyttöön – kuvat: Tiina Pirilä


TPS:n kauden 2024 sopimustilanne

puolustus: Umar Bala Muhammed

keskikenttä: Aapo Boström, Hanjin Cho

hyökkäys: Onni Helén, Tuomas Pippola, Riku Riski

valmennus: päävalmentaja Miika Nuutinen


Pelaajaesittely: Onni Helén

Lisää uutisia