Hyökkääjä Viivi Ollonqvist jatkaa Palloseurassa

Hyökkääjä Viivi Ollonqvist jatkaa Palloseuran paidassa myös kaudella 2021. 17-vuotias Ollonqvist liittyi Palloseuran vahvuuteen kaudella 2020, kun hän siirtyi Rauman Pallo-Iirojen T18 -joukkueesta Turkuun. Kausi 2020 alkoi nuorelta lupaukselta hyvin, mutta lopulta hän pystyi pelaamaan vain seitsemässä pelissä, joista kahdessa tuli täydet minuutit. Heinäkuun lopussa pelattu ottelu Tikkurilan Palloseuraa vastaan jäi Ollonqvistin viimeiseksi ja loppukausi meni kuntoutuksessa. Nyt katseet ovat kuitenkin tiukasti tulevassa.

– Tuntui hyvältä jäädä Tepsiin, sillä ympärillä on tuttu joukkue ja tutut ympäristöt. Päätös jäämisestä oli melko helppo, sillä opiskelen Turussa, joten elämä pyörii täällä hyvin. Edellinen kausi Tepsissä jäi ikävästi kesken, joten on kova palo näyttää niin itselleni kuin kaikelle muille, mihin pystyn kentällä. Toipuminen on onneksi edennyt suunnitelmien mukaisesti ja kaikki vaikuttaa hyvältä tulevaa ajatellen. Tässä on saanut nyt opetella kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä, joten motivaatio on korkealla.

Kun Ollonqvist tammikuussa palasi mukaan joukkueen vahvuuteen, oli muutoksia tapahtunut niin kentällä, kuin sen ulkopuolella, mutta sopeutumisessa ei ollut minkäänlaisia ongelmia. Uuden päävalmentajan alaisuudessa arki on alkanut hyvin. 

– Oli helppo tulla mukaan joukkueen toimintaan, sillä kaikki ottivat minut hyvin vastaan. Akustin otteet ovat vaikuttaneet hyviltä ja hänestä näkee selkeästi, että hän tietää, mitä tekee ja jokainen tietää, mitä hän joukkueelta haluaa. Vaikuttaa hyvältä tulevaa ajatellen.

Ollonqvist heilutti Pallo-Iirojen T18 joukkueessa maaliverkkoja kovalla tahdilla, mutta Palloseurassa maaliverkot eivät vielä kaudella 2020 heiluneet. Hyökkääjänä häneltä varmasti odotellaan maaleja tulevalla kaudella, mutta Ollonqvist itse ei asiaa hermoile.

– Haluan todella näyttää kaikille sen, että osaan tehdä maaleja. Viime kausi oli vaikea, mutta se on nyt takana ja edessä on uudet haasteet ja mahdollisuudet. Hyviä ratkaisuja ja maaleja varmasti myös odotetaan itseltäni, mutta en ota siitä paineita. Olen sen verran kylmähermoinen pelaaja, että pystyn tekemään maaleja ilman ylimääräisiä paineita.

Nuoren Ollonqvistin tavoitteet tulevalle kaudelle ovat erittäin selkeät.

– Toivon, että saan tulevalla kaudella entistäkin isompaa roolia ja siinä samalla isken Tepsille mukavan määrän maaleja!

Lisää uutisia