Hyökkääjä Torfiq Ali-Abubakar sopimukseen TPS:n kanssa – ”Hänellä on tosi kova halu kehittyä”

Turun Palloseura on tehnyt 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen hyökkääjä Torfiq Ali-Abubakarin, 22, kanssa. Nuori ghanalaiskärki on entuudestaan tuttu pelaaja TPS:n pelaajavalmentaja Kasper Hämäläiselle, sillä kaksikko pelasi samaan aikaan tšekkiläisessä FK Jablonecissa.

– Kerkesin Tšekissä puolentoista yhteisen vuoden aikana näkemään häntä Jablocenin edustuksessa ja kakkosjoukkueessa. Näin jo silloin, että hänellä on tosi kova halu kehittyä pelaajana. Ensivaikutelma Torfiqista oli, että hän on sekä mentaalisesti että fyysisesti vahva kaveri, joka haluaa menestyä jalkapalloilijana, Hämäläinen kertoo.

Hämäläisen mukaan halu ja valmiudet kehittyä pelaajana olivatkin tärkeimmät syyt, joiden vuoksi TPS halusi tehdä sopimuksen Ali-Abubakarin kanssa.

– Torfiq on tosi hyvä haistelemaan maalipaikkoja boksin sisällä. Sitä ei oikeastaan voi treenata. Muita pelitaktisia asioita voi kyllä opetella, ja siihen tähtäämmekin hänen kanssaan. Torfiqilla on paljon kehityspotentiaalia, sen takia hänet meille hommattiin.

Ali-Abubakar oli helmikuun ajan TPS:n testissä ja pelasi raitapaitojen riveissä kolmessa Ykköscupin ottelussa. Ali-Abubakarin mukaan sopeutuminen Suomen taktiseen jalkapalloon ottaa aikaa, mutta hyökkääjä uskoo ympäristön tukevan hänen kehittymistään pelaajana.

– Tšekissä peli on aggressiivisempaa ja fyysisempää, Suomessa taas paljon taktisempaa ja teknisempää. Laji on sama, mutta peli hyvin erilaista. Tulevan kauden tavoitteeni on ottaa iso rooli ja kehittyä pelaajana. Suomen taktinen peli on varmasti omiaan auttamaan minua kehittymään ja nousemaan pelaajana uudelle tasolle, Ali-Abubakar näkee.

– Torfiq ei Tšekissä oikein saanut taktista valmennusta, sillä valmennuksen englannin kielen osaaminen oli siellä mitä oli. Olenkin nyt koettanut käydä Torfiqin kanssa paljon läpi sitä, miten me pyrimme pelaamaan ja mitä se häneltä hyökkääjänä vaatii. Hän on ollut todella innokas kuuntelemaan ja oppimaan. Kun hän oppii pelitaktisia asioita lisää, niin näemme varmasti, kuinka hyvä pelaaja hän todellisuudessa onkaan, luottaa pelaajavalmentaja Hämäläinen.

Päävalmentaja Mika Laurikaisen mukaan TPS saa Ali-Abubakarista fyysisesti vahvan nuoren kärkipelaajan, jolla on kehityspotentiaalia. Laurikaisen mukaan TPS:n joukkueeseen haetaan vielä muutamaa vahvistusta ennen 15.4. alkavaa Ykkösen kautta.

– Torfiq laittaa itsensä likoon kentällä ja on valmis kehittämään itseään hyökkääjänä. Hän on fyysisyytensä lisäksi erinomainen joukkuepelaaja. Näemme hänessä hyvän kehityspotentiaalin. Joukkueemme on miltei valmis, mutta muutama vahvistus on vielä haussa, taustoittaa Laurikainen.

Valokuva median käyttöön


TPS:n kausikortit kaudelle 2023 ovat myynnissä. Osta omasi Tiketistä!

Lisää uutisia