Hyökkääjä Niklas Tarvajärvi liittyy TPS:ään lainasopimuksella

Hyökkääjä Niklas Tarvajärvi liittyy kolmen kuukauden lainasopimuksella Veikkausliigakauteen valmistautuvan TPS:n riveihin. 28-vuotias Tarvajärvi on edustanut vuodesta 2009 asti Saksan 2. Bundesliigassa pelaavaa Karlsruhea ja hänen sopimuksensa saksalaiseuran kanssa ulottuu keväälle 2012 asti. Tarkoitus on, että Tarvajärvi palaa Saksaan TPS-lainan umpeuduttua

Tarvajärvi debytoi Veikkausliigassa kaudella 2003 FC Jokereiden paidassa. Kaudet 2004 ja -05 hän pelasi MYPA:ssa ja oli voittamassa niin Suomen Cupia kuin Veikkausliigan mestaruuttakin. Hän pelannut yhteensä 62 liigaottelua ja viimeistellyt niissä 10 maalia.

Kaudet 2005–2009 Tarvajärvi pelasi Hollannin Eredivisiessä, jossa hänen seuransa olivat Heerenveen, De Graafschap sekä Vitesse. Helmikuussa 2009 hän siirtyi sveitsiläiseen Neuchâtel Xamaxiin ja heinäkuussa matka jatkui hänen nykyiseen sopimusseuraansa Karlsruheen.

Tarvajärvi debytoi Suomen A-maajoukkueessa vuonna 2005 ja alle 21-vuotiaiden maaotteluita hänellä on tilillään yhteensä 16.

Tarvajärvi saapui Turkuun perjantaina ja hän oli uuden seuransa mukana jo lauantaisessa harjoitusottelussa FC Espoota vastaan. Hänen lainapaperinsa saavat virallisen sinetin siirtoikkunan viimeisenä päivänä, eli ensi maanantaina.

– Tarvajärvi tuo hyökkäyspäähämme toivottua lisäkokemusta sekä myös laajuutta, varsinkin kun Veikkausliigan ottelumäärä nousee. Saamme virallisen vahvistuksen lainalle vasta maanantaina, mutta halusimme ehdottomasti, hän saa pelituntumaa ennen perjantaista liiga-avaustamme. Tämä on kaikille osapuolille muutenkin hyvä ratkaisu. Hän saa meillä peliaikaa, mikä on hyvä asia myös Karlsruhelle, FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Marco Casagrande muistuttaa.

Lisää uutisia