Hyökkääjä Mika Ääritalo jatkaa TPS:ssä – edessä jo 15:s kausi raitapaidoissa

Jalkapallon Veikkausliigaan noussut TPS ja hyökkääjä Mika Ääritalo ovat solmineet kauden 2020 kattavan jatkosopimuksen. 34-vuotias Ääritalo aloittaa näin jo viidennentoista kautensa TPS:n edustusjoukkueessa. Seuralegendoihin kuuluva Ääritalo debytoi TPS-paidassa Jalkapallon Ykkösessä jo vuonna 2002. Hän siirtyi sen jälkeen kahdeksi kaudeksi Aston Villan akatemiaan Englantiin.

Ääritalo palasi Suomeen ja TPS:n Veikkausliigajoukkueeseen kaudeksi 2005. Hän viimeisteli elämänsä ensimmäisen liigamaalin Turun derbyssä FC Interin verkkoon toukokuussa 2006. Muut liigapelaajat äänestivät hänet Vuoden tulokkaaksi kauden 2006 päätteeksi.

Ääritalo edusti TPS:ää Veikkausliigassa yhtämittaisesti kaudesta 2005 aina kesään 2014 asti. Hän siirtyi kesken liigakauden 2014 saksalaisen Holstein Kielin riveihin.

Mika Ääritalo on voittanut TPS:n paidassa Suomen Cupin kaudella 2010 sekä neljä SM-pronssia kausina 2007, -09, -10 ja -12.

Kauden 2015 hän pelasi FC Lahdessa siirtyen sieltä seuraavaksi kaudeksi KuPS:n Veikkausliigajoukkueeseen. TPS:n riveihin Ääritalo palasi kaudeksi 2017 ja hän oli nostamassa silloin raitapaitoja takaisin liigatasolle. Ääritalo oli kaudella 2018 TPS:n paras maalintekijä Veikkausliigassa kahdeksalla maalillaan, mutta kausi päättyi putoamiseen.

Ääritalo pelasi kaudella 2019 TPS:ssä taas Ykköstä ja oli jälleen nostamassa seuraansa takaisin pääsarjaan. Hän viimeisteli TPS:n nousun ratkaisseen voittomaalin liigakarsintojen toisessa osaottelussa KPV:tä vastaan.

– Hän on esimerkillinen huippu-urheilija, jota kohtaan arvostus vaan nousee vuosi vuodelta. Hän on tehnyt urallaan tärkeitä maaleja ja oli jotenkin oikein, että juuri hän viimeisteli voittomaalin liigakarsintojen toisessa osaottelussa. Ärtsi on tänä päivänä erittäin monipuolinen hyökkäyspään pelaaja, joka näkee kokemuksensa avulla koko kentän, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen painottaa.

Mika Ääritalo on pelannut urallaan yhteensä 285 Veikkausliigaottelua ja viimeistellyt niissä 61 maalia. Hän on pelannut urallaan myös kuusi A-maaottelua sekä 39 nuorten ja poikien maaottelua.

Lisää uutisia