Hyökkääjä Mika Ääritalo aloittaa jo 14:nnen kautensa TPS-paidassa

Jalkapallon Ykköseen valmistautuva TPS ja hyökkääjä Mika Ääritalo ovat solmineet kauden 2019 kattavan jatkosopimuksen. 33-vuotias Ääritalo aloittaa näin jo neljännentoista kautensa TPS:n edustusjoukkueessa.

Ääritalo debytoi TPS-paidassa Jalkapallon Ykkösessä jo vuonna 2002. Hän siirtyi sen jälkeen kahdeksi kaudeksi Aston Villan akatemiaan Englantiin. Ääritalo palasi Suomeen ja TPS:n Veikkausliigajoukkueeseen kaudeksi 2005. Hän viimeisteli ensimmäisen liigamaalinsa Turun derbyssä FC Interiä verkkoon toukokuussa 2006. Muut Veikkausliigapelaajat äänestivät hänet Vuoden tulokkaaksi kauden 2006 päätteeksi.

Ääritalo edusti TPS:ää Veikkausliigassa yhtämittaisesti kaudesta 2005 aina kesään 2014 asti. Hän on voittanut TPS:n paidassa Suomen Cupin kaudella 2010 sekä neljä SM-pronssia kausina 2007, -09, -10 ja -12. Hän siirtyi kesken liigakauden 2014 saksalaisen Holstein Kielin riveihin.

Kauden 2015 hän pelasi Veikkausliigaa FC Lahden paidassa siirtyen sieltä seuraavaksi kaudeksi KuPS:n Veikkausliigajoukkueeseen. TPS:n riveihin Ääritalo palasi kaudeksi 2017 ja hän oli nostamassa kauden päätteeksi raitapaitoja takaisin Veikkausliigatasolle. Hän oli kaudella 2018 TPS:n paras maalintekijä Veikkausliigassa kahdeksalla maalillaan.

Mika Ääritalo on pelannut urallaan yhteensä 285 Veikkausliigaottelua ja viimeistellyt niissä 61 maalia. Hän on pelannut urallaan myös kuusi A-maaottelua sekä 39 nuorten ja poikien maaottelua.

-Ärtsi on erittäin monipuolinen pelaaja ja viime kausi oli ehkä jopa hänen parhaansa Veikkausliigassa. Seuralle on todella suuri asia, että hän jatkaa täällä. Meidän pitää kuormittaa häntä ennen varsinaisen kauden alkua järkevällä tavalla, että hän pystyy pelaamaan taas ehjän kauden, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen painottaa.

Kuvia median käyttöön: https://drive.google.com/drive/folders/15hDydY1GxqUVsLFETQsy0GuHxaLV5Dwj

Lisää uutisia