Hyökkääjä Eliécer Espinosa vahvistaa sittenkin TPS:ää

Jalkapallon Ykköseen valmistautuva TPS on päässyt sittenkin sopimukseen hyökkääjä Eliécer Espinosan kanssa. Espinosan pelaajauran viimeisin käänne kirjattiin tänään, kun kolumbialaiskärki allekirjoitti uuden sopimuksen raitapaitojen kanssa. Uusi sopimus kattaa nyt kauden 2021.

25-vuotias Espinosa teki helmikuun alussa jo sopimuksen Veikkausliigajoukkue FC Lahden kanssa, mutta sopimuksessa oli purkupykälä ja yhteistyö loppui yhteisymmärryksessä vajaan kolmen viikon jälkeen. Hän ehti pelata Lahdessa yhdessä Suomen Cup -ottelussa sekä harjoitusottelussa.

Espinosa oli nostamassa TPS:ää Veikkausliigaan kauden 2019 päätteeksi, mutta hänen viime kautensa katkesi loukkaantumiseen heti ensimmäisessä Veikkausliigaottelussa. Hänen jalkansa operoitiin loukkaantumisen jälkeen ja kausi 2020 keskeytyi heti alkuunsa heinäkuussa.

– Saatiin Espinosa loppujen lopuksi meille, mutta vähän pidemmän kaavan kautta. Hän kävi viime viikolla lääkärintarkastuksessa ja on jo hyvin lähellä pelikuntoa. Espi on jo näyttänyt tasonsa täällä ja hän on parhaimmillaan erinomainen maalintekijä. En ole nähnyt häntä itsekään vielä livenä pelaamassa, mutta odotan pian näkeväni. Espi on myös vahva boksipelaaja, TPS:lle entuudestaan tuttu pelaaja ja sopii vielä persoonana erinomaisesti meidän joukkueeseemme, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson alleviivaa.

– Tarjosimme Espille sopimusta ja pitkäjänteistä kuntoutussuunnitelmaa heti viime kauden jälkeen. Ymmärrän kyllä, että hän halusi katsoa mahdollisuudet Veikkausliigaan kuitenkin ensin. Meidän pitää pystyä auttamaan häntä nyt eteenpäin, ja hän tietää mitä me odotamme häneltä, TPS:n urheilujohtaja Mika Laurikainen summaa.

Espinosa aloitti jalkapallon pelaamisen Medellínin suurkaupungin kyljessä Envigado FC:ssä ja hänen viimeisin seuransa ennen Suomeen saapumista oli maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelannut FC Leones.

Espinosa tuli ensimmäistä kertaa Suomeen elokuussa 2018 ja hänen seuransa oli loppukauden silloinkin Ykkösen tasolla pelannut Klubi 04. Hän siirtyi TPS:n riveihin siis kaudeksi 2019 ja viimeisteli 25 ottelussa komeat 18 maalia, ollen seuransa paras maalintekijä.


Pelaajasopimuksen julkistuksen tarjoaa sopimushallintapalveluja tarjoava Sowise Contract Solutions. Sowisen palveluihin voit tutustua täältä: https://sowise.fi/landing-page. Sowise lahjoittaa tämän kampanjan aikana tehtyjen Sowise-tilausten tuotoista osan TPS Juniorijalkapallo ry:n Heikki Suhosen tukirahastoon (http://tpssaatio.fi/rahastot). Rahastosta myönnetään avustuksia ja stipendejä TPS:ssä jalkapalloa pelaaville lapsilla ja nuorille.

Lisää uutisia