Hurme ja Lähde luottavat TPS:n mahdollisuuksiin huomenna

Huomisesta TPS:n ja HJK:n välisestä Veikkausliigaottelusta ei latausta todellakaan puutu. Ensinnäkin ottelu on äärimmäisen tärkeä TPS:n mitalitaistelun kannalta ja lisäksi turkulaisilla on varmasti hampaankolossa edellisen Helsingissä pelatun murskalukemiin päättyneen ottelun jäljiltä. Toisaalta HJK kaatui viimeksi Kupittaalla, ja Klubi tekeekin varmasti kaikkensa, ettei se joutuisi toistamiseen nöyrtymään Suomen jalkapallopääkaupungissa.

– Totta kai tämä on meille se kauden isoin peli derbyjen ohella. Viimeksi kun HJK vieraili täällä ottelu päättyi meidän osaltamme hyvin ja en näe estettä miksi emme pärjäisi tälläkin kertaa. Helsingissä kävimme kyllä ottamassa aika rumasti nokkaan, mutta ehkä siitä sisuuntuneena pääsemme tällä kertaa painamaan vähän paremmin niitä vastaan. Toisaalta Klubille myös tuli muutama lähtijä elokuun siirtoikkunan aikana ja katsotaan vaikuttaako se heidän peliinsä mitenkään, kahden vuoden jatkosopimuksen TPS:n kanssa kirjoittanut puolustaja Jarkko Hurme pohtii.

HJK on vallannut lähiaikoina palstamillimetrejä mm. Schalke-voitollaan, mutta helsinkiläisten menestys ei kuitenkaan tullut yllätyksenä Hurmeelle.

– Se on ollut tiedossa koko ajan, että heillä on hyvä porukka koossa. Tuollaisissa yksittäisissä peleissä myös voi tapahtua aivan mitä vaan, joten ei se tullut minulle yllätyksenä, että he pärjäsivät niin hyvin. HJK:lla on paljon hyviä pelaajia vieläkin, vaikka kavereita onkin lähtenyt. Vahvasti he varmasti tulevat, mutta uskon kyllä, että meilläkin on sanamme sanottavana.

Samoilla linjoilla on niin ikään kahden vuoden jatkosopimuksen tehnyt keskikenttäpelaaja Juho Lähde.

– Mitä nyt mediaa on seurannut viime viikot, niin HJK:han siellä on ollut. He voittivat Schalken ja johtavat liigaa ylivoimaisesti, joten kova jengihän sieltä Turkuun matkaa. Aika odottavaisin mielin olen ja mukava on päästä voittamaan heidät taas täällä Turussa kevään tapaan, Juho myhäilee.

Lisämausteensa peliin tuo myös elokuun siirtoikkunan sulkeutuminen ja sen tuomat muutokset. Teemu Pukki jatkaa uraansa Schalkessa, Dawda Bah Saksan Augsburgissa ja Rafinha Belgian KAA Gentissä. Tulopuolelle toisaalta HJK kirjasi VPS:n O´Brian Woodbinen. TPS:ssa ovi kävi tasaisemmin molempiin suuntiin, kun Njazi Kuqi siirtyi Kreikkaan, mutta sensaatiohyökkääjä Roope Riski saapui Italiasta loppukaudeksi takaisin TPS-paitaan.

– Pakkohan tuon tason pelaajien lähdön on näkyä missä tahansa joukkueessa, mutta HJK:lla on toisaalta ollut myös todella hyvä ”kakkoskokoonpano”. Ei ne montaa peliä ole hävinnyt tällä kaudella, joten joka tapauksessa Turkuun saapuu kova joukkue, Lähde tietää.

– Tosi hienoa, että Roope tuli takaisin. Toivottavasti hän saa täältä uutta nostetta ja tekee niitä maaleja, minkä hän osaa. Hyökkäyspelimme muuttuu varmasti enemmän viime kauden tyyliseksi. Meillä on kuitenkin Santtu, Kole ja Pete, jotka ovat kaikki hyviä pistämään palloja linjan taakse, joten taktiikka varmasti muuttuu, kun Nasse vaihtuu Roopeen, Juho jatkaa.

– Onhan Roope totta kai ollut tervetullut vahvistus, varsinkin kun Kuqi lähti. Ei meillä liikaa leveyttä ole kuitenkaan ollut ja hän on tosi tärkeä palanen loppukauden palettiimme. Varmasti hyvä mahdollisuus hänellekin päästä tuttuun paikkaan, missä viime vuonna ruuti oli aika kuivaa. Toivottavasti se löytyy tänäkin vuonna. Hyvin Roope on otettu vastaan ja mikäs se on tuollaista velikultaa ottaessa, Jakke kehaisee.

Vielä kolmasosa Veikkausliigakaudesta on jäljellä ja mitalisija on edelleen täysin mahdollista saavuttaa kauden päätteeksi kävi huomenna miten tahansa. Toisaalta vain pisteiden tasainen napsiminen loppukauden otteluista pitää mitalin kiillon TPS-joukkueen silmissä.

– KuPS-pelissä palaset loksahtivat paikalleen ja mitali meillä on edelleen tavoitteena. 11 peliä on kuitenkin vielä jäljellä ja se on paljon, Juho päättää.

TPS-HJK Veritas Stadionilla torstaina 8.9. klo 18.30. Tervetuloa!

Lisää uutisia