Huhtikuun kuukauden vapaaehtoinen tepsiläinen on Terhi Rauhala

TPS Jalkapallo palkitsee yhdessä pääyhteistyökumppaninsa OP Turun Seudun kanssa joka kuukausi kuukauden vapaaehtoisen tepsiläisen. Kuukauden vapaaehtoinen palkitaan taidemaalari Johanna Oraksen suunnittelemalla Kardemumma Design -seinälautassetillä. Huhtikuun vapaaehtoiseksi on valittu Terhi Rauhala, joka toimii tällä hetkellä joukkueenjohtajana TPS:n 2009–10-syntyneiden tyttöjen joukkueessa. TPS:n juniorijoukkueiden taustoilla Terhi on toiminut jo kymmenen vuoden ajan.

”Terhi on luotettava ja aikaansaava TPS-henkinen ihminen. Terhiltä saa aina apua asiaan kuin asiaan ja hommat hoituvat.”

Moi! Kuka olet ja kuinka kauan olet tehnyt vapaaehtoistyötä Tepsissä?

– Olen Terhi Rauhala ja toimin joukkueenjohtajana Tepsin 2009–10-syntyneiden tyttöjen joukkueessa. Olen nyt kymmenettä vuotta mukana vapaaehtoistoiminnassa TPS:ssä.

Miten päädyit mukaan Tepsin toimintaan?

– Tyttäreni aloitti pelaamaan jalkapalloa, ja joukkueen taustoille tarvittiin vanhempia erilaisiin tehtäviin. Aloitin silloin tositetarkastajan hommilla, kun piti saada paperit ojennukseen. Se oli pieni homma, mutta siitä se lähti. Sen jälkeen olen ollut mukana taloudenhoitajana, huoltotehtävissä ja joukkueenjohtajana. Olen nyt kolmisen vuotta ollut joukkueenjohtotehtävissä mukana tässä T2009–10-joukkueessa. Meitä on rinnakkain kolme joukkueenjohtajaa, niin saadaan hyvin tasattua työmäärää.

Mitä kaikkea työnkuvaasi Tepsissä kuuluu?

– Olen mukana organisoimassa erilaisia taustajuttuja, teen budjetin ja varainkeruun kanssa töitä ja yhdessä muiden kanssa teen myös somesisältöä joukkueen tilille. Joskus olen myös ollut huoltotehtävissä mukana Eerikkilässä.

Minkälaisia kokemuksia vapaaehtoistyö Tepsissä on sinulle antanut ja mikä työssäsi on parasta?

– Tosi hyviä kokemuksia. Tässä on ensinnäkin oppinut paljon urheiluseuratoiminnasta. Se on ollut hienoa, että tässä on tavannut paljon uusia ihmisiä ja saanut uusia ystäviä. Usein sanotaan, että aikuisena on vaikeaa löytää uusia ystäviä, mutta seuratoiminnassa kyllä tutustuu uusiin tyyppeihin. Meitä on joukkueen ympärillä aika tiivis ja hyvähenkinen porukka tekemässä vapaaehtoistyötä.

– Kaikki ne ihmiset, keiden kanssa tässä työssä toimii, ovat se paras juttu. On kivaa, kun saa olla touhussa hyvässä porukassa mukana.

– Ajattelen, että seuratyö on paljon myös kasvatuksellista työtä. Koen sen tärkeäksi, että lapsilla on mahdollisuus tällaiseen harrastukseen, ja on kiva olla osaltaan yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa mahdollistamassa lasten harrastustoimintaa.

Mitä TPS sinulle merkitsee?

– Olen syntyjäni turkulainen, mutta perheemme muutti Tampereelle, kun olin yksivuotias. Isäni, innokas Tepsi-fani, oli ilmoittanut minut Tepsin jäseneksi jo vauvana. Kun muutettiin Tampereelle, niin isäni hommasi minulle sellaisen mustavalkoisen TPS-takin. Olin sitten se päällä siellä vähän toisten seurojen alueella, mutta kannoin Tepsin värejä ylpeästi jo silloin. Tällainen hauska taustatarina.

Minkälainen suhde sinulla on jalkapalloon?

– Oma suhteeni jalkapalloon on muodostunut vasta sitten, kun omat tyttäret alkoivat lajia pelaamaan. Sitä ennen laji ei oikein minua kiinnostanut. Minun mielestäni jalkapallo oli kauhean tylsää, enkä ollut jalkapalloa koskaan harrastanut. Vanhempi tyttö rupesi sitten kovasti kysymään, että saisiko hän mennä Tepsin jalkapallotreeneihin, kun kaverit olivat kanssa menossa. Sinne sitten mentiin, ja hän oli aivan innoissaan, ja on edelleen. Nykyään äitikin on innostunut lajista. Seuraan aktiivisesti lajia, ja etenkin Tepsin naisten edustusjoukkue on minulle sydäntä lähellä. Siellä on nyt tuttu valmentaja, Sami Lehtilä, ja pelaamassa on monia tuttuja tyttöjä. Helmareita seuraan kanssa, ja on hienoa nähdä, kun sielläkin on mukana useampi Tepsiä aikanaan edustanut pelaaja.

Miksi kannattaa lähteä vapaaehtoiseksi urheiluseuraan?

– Tämä tuo mielekästä ja monipuolista sisältöä arkeen. Tämä on monipuolinen harrastus, josta löytyy jos jonkinlaista hommaa. Jalkapalloa ei tarvitse osata pelata, eikä tarvitse tietää, mikä on paitsio, mutta silti voi tulla vapaaehtoiseksi taustoille mukaan. Minäkin olen sen paitsiosäännön vasta myöhemmin oppinut. Suosittelen kyllä lämpimästi, tässä pääsee osaksi hyvää porukkaa ja tapaa uusia ihmisiä.

Lämmin kiitos hienosta työstäsi Tepsin hyväksi, Terhi! Kuka TPS:n vapaaehtoinen ansaitsisi tulla palkituksi ensi kuussa? Voit ehdottaa seuraavaa kuukauden vapaaehtoista tepsiläistä tämän linkin kautta.

Lisää uutisia