Huhtikuun kuukauden vapaaehtoinen tepsiläinen on Johan Ekman

TPS Jalkapallo palkitsee yhdessä pääyhteistyökumppaninsa OP Turun Seudun kanssa joka kuukausi kuukauden vapaaehtoisen tepsiläisen. Huhtikuun kuukauden vapaaehtoiseksi on valittu Johan Ekman, joka toimii TPS:n P2011-joukkueessa huoltajana ja on vapaaehtoisena mukana myös Aura Cupin turnausjärjestelyissä. TPS ja OP Turun Seutu palkitsevat Johanin taidemaalari Johanna Oraksen suunnittelemalla Kardemumma Design -seinälautassetillä.

Valitsijaraadin perusteet Johanin valinnalle:

”P2011-joukkueen huoltajana Johan on kiinteästi läsnä joukkueen arjessa. Johan tuo mukanaan positiivista energiaa ja reipasta tekemisen meininkiä.”

”Johan on aina avulias, positiivinen ongelmanratkaisija, jonka ansiosta viime vuodenkin Aura Cupin otteluohjelmat ja tulospalvelu olivat pelkkää priimaa.”

Moi! Kuka olet ja kuinka kauan olet tehnyt vapaaehtoistyötä Tepsissä?

– Olen Johan Ekman ja olen ollut Tepsin kirjoilla nyt reilut kahdeksan vuotta.

Miten päädyit mukaan Tepsin toimintaan?

– Aikanaan tulin Tepsin toimintaan mukaan, kun poikani aloitti pelaamisen. Poika halusi kovasti jalkapallon pariin ja innostui J-P Perälän vetämästä Perhefutiksesta, kun sitä mentiin kokeilemaan. Arvostan suuresti sitä kasvatustyötä, jota J-P tekee sekä lasten että nuorten valmentajanalkujen kanssa, ja sitä kautta itsekin innostuin lähtemään toimintaan vähän enemmän mukaan.

Mitä kaikkea työnkuvaasi Tepsissä kuuluu?

– Olen sellainen yleismies. Toimin huoltajana peleissä ja turnauksissa. Kameraakin tulee käsiteltyä pelejä taltioitaessa. Aina kun paikalle pääsen, niin tykkään olla mukana poikien harrastuksessa ja auttaa omalla panoksellani joukkuetta.

– Tapahtumien järjestäminen ja tulospalvelu ovat itselleni työn puolesta tuttuja, ja olenkin ollut Aura Cupissa mukana auttamassa tulospalvelujärjestelmän kanssa sekä osallistunut turnauksen suunnittelutyöhön. Se on ollut todella mielenkiintoista puuhaa.

Minkälaisia kokemuksia vapaaehtoistyö Tepsissä on sinulle antanut ja mikä työssäsi on parasta?

– Olen itse intohimoinen urheilu- ja futismies. On ihan parasta, kun saa viettää vapaa-aikaa oman perheenjäsenen kanssa, samanhenkisessä TPS-yhteisössä futiksen parissa.

Mitä TPS sinulle merkitsee?

– Tepsi edustaa minulle aitoa ja alkuperäistä turkulaisuutta palloilu-urheilussa. En ole itse harrastanut urheilua Tepsissä, mutta pienestä pitäen olen seurannut Tepsin edesottamuksia yli lajirajojen. Tähän yhteisöön on sillä tavalla kasvanut luontaisesti mukaan.

Minkälainen suhde sinulla on jalkapalloon?

– Joskus olen itse juniorina futista pelannut, ja tulipa sitä aikanaan pelikentillä kohdattua nykyinen TPS Juniorijalkapallon toiminnanjohtaja Kim Ekrooskin. Nuorena harrastin jalkapalloa, mutta sitten joukkueemme Åbo IFK:ssa hajosi, ja jätin jalkapallon muutamaksi vuodeksi ja pelasin muita lajeja. Palasin opiskeluaikoina futiskentille aladivarissa, ja olinkin sitten kentällä mukana ikämiehiin asti, kunnes oli sekä nilkat että polvet operoitu.

– Seuraan tosi paljon jalkapalloa ja tulee käytyä paljon katsomassa matseja, joskus ulkomaillakin asti. Poikani pelaa nyt Tepsin 2011-syntyneiden junnujoukkueessa. Kyllä futis on itselleni suhteellisen keskeinen osa elämää.

Miksi kannattaa lähteä vapaaehtoiseksi urheiluseuraan?

– Tämä on loistavaa vastapainoa työarjelle. Nykyään tuntuu, että monella on samanlainen tilanne kuin itselläni, että työ määrittelee aika paljon sitä omaa ajankäyttöä. Tämä on erittäin hyvä syy raivata kalenteriin aikaa perheen kanssa tekemiselle. Tällainen seuratoiminta on minulle perheen yhteistä aikaa. Matseissa ja turnauksissa ollaan usein koko perheen voimin. Seurayhteisössämme ja joukkueessamme on samanhenkisiä ihmisiä, joiden kanssa on mukava viettää aikaa.

Lämmin kiitos hienosta työstäsi Tepsin hyväksi, Johan!

Lisää uutisia