Honka vei tasaisen taistelun voiton Yläkentällä

TPS kohtasi tänään kotikentällään Kansallisen Liigan ottelussa FC Hongan. Joukkueet lähtivät otteluun lähes identtisillä tilastoilla, joten odotettavissa oli tasainen taistelu. Ainoastaan tehdyissä maaleissa oli eroavaisuuksia. TPS oli ennen kohtaamista tehnyt yhdeksän maalia ja päästänyt yhtä monta. Honka puolestaan oli tehnyt viisi ja päästänyt neljä maalia. Sarjapisteitä kumpikin oli ennen tätä päivää kerännyt kahdeksan kappaletta. Tänään Honka nappasi Turusta pisteet mukaansa lukemin 0–1.

Ensimmäinen puoliaika oli odotusten mukainen. Maaleja ei ensimmäisen puolikkaan aikana nähty. Pelin painopiste oli aavistuksen TPS:n puolustualueella. Molempien joukkuiden puolustaminen oli hyvin tarkkaa, eikä ilmaisia maalipaikkoja kummallekaan suotu. Molemmat joukkueet pääsivät yrittämään maalintekoa hyvistä paikoista, mutta kumpaakaan maalivahtia ei päästy yllättämään. Silmiinpistävää oli, että molempien joukkuiden vaarallisen näköiset hyökkäykset päättyivät paitsioon. 

Toinen puoliaika noudatti hyvin pitkälle samaa käsikirjoitusta kuin ensimmäinenkin, kunnes vierajoukkueen Noora Juuselan syöttö puhkaisi kotijoukkueen puolustuksen ja Elli Seiro karkasi maalintekoon TPS:n puolustajien välistä. TPS ei vierajoukkueen maalin jälkeen saanut enää takaa-ajovaihdetta silmään. Paras maalipaikka kotijoukkueella oli, kun Netta Laasio riisti hyökkaysalueella pallon ja tarjoili Taru Kalliovaaralle. Laukaus ei kuitenkaan yllättänyt varman ottelun Hongan maalilla pelannutta Sofia Mannerta.

HPS:stä lainalle Turkuun Saapunut Veera Keto sai tänään ensimmäiset minuuttinsa mustavalkoisessa sotisovassa. Ottelun erotuomari Santeri Ojala puolestaan tuomitsi tänään uransa ensimmäisen Kansallisen Liigan pelin. 

– Ottelu oli kahden joukkueen tasainen vääntö. Kummallakin joukkueella oli muutama hyvä paikka. Meidän pelaajilla jostain syystä tulee viimeisellä kolmanneksella hätä käteen. Todennäköisesti se on ajatteluongelma. Mietitään liikaa maalintekoa, eikä seuraavaa suoritusta – on se sitten syöttö, kuljetus tai laukaus. Malttia pitäisi saada, niin saataisiin parempia suorituksia, summasi Tepsin päävalmentaja Akusti Salonen.

– Ottelu oli juuri sellainen kuin ennakkoon ajateltiin. Ainoa, mikä meidät yllätti oli, että Honka pyrki pelaamaan pitkiä paljon enemmän kuin aikaisemmissa otteluissa. He ovat olleet tällä kaudella hyvä vastahyökkäysjoukkue. Minun täytyy katsoa peli uudestaan ja miettiä, miksi he pääsivät avaamaan niin paljon pitkiä syöttöjä. Todennäköisesti meidän prässissä on silloin jotain vialla, jos näin pääsee käymään noin paljon. Kaiken kaikkiaan harmittava tappio. Joukkue tekin niin hyvin töitä kuitenkin, harmitteli Salonen.

Lopputulos:

TPS – FC Honka 0–1

Ottelun maalit:

70 min 0–1 Elli Seiro

Varoitukset:

TPS
32 min Saija Östlund

FC Honka
90+1 min Eevi Sutela

TPS:n kokoonpano:

Inkeri Niemi (MV)
Selja Leiwo
Sanna Porali
Silja Jaatinen
Meri-Tuulia Reponen (64 min Veera Keto)
Netta Laasio (78 min Viivi Ollonqvist)
Saija Östlund
Jenni Rannus
Emma Santamäki (C)
Nelly Lehtilä (78 min Heidi Leppämäki)
Taru Kalliovaara (64 minJenna Koivisto)

Pelipaikka: Turun Urheilupuiston yläkenttä

Yleisömäärä: 279

Seuraava ottelu: Pe 2.6.2023 klo 17.00 TPS – Åland United, Turun Urheilupuiston Yläkenttä.

Teksti: Timo Kinnunen

Ottelun kooste

Lisää uutisia