Honka hankki Pyyhtiän pelaajaoikeudet ja sooloili asian tiedottamisessa

Keskikenttäpelaaja Niklas Pyyhtiä siirtyi viime tammikuussa kauden 2021 kattavalla lainasopimuksella FC Hongan riveihin. 17-vuotias Pyyhtiä oli ehtinyt solmia kasvattajaseuransa TPS:n kanssa sitä ennen kauden 2022 loppuun asti ulottuvan jatkosopimuksen. Pyyhtiän TPS-sopimuksessa oli kuitenkin Veikkausliigapykälä ja FC Honka täytti sen ehdon.

TPS kertoi jo Pyyhtiän lainasiirron yhteydessä, että FC Hongalla on mahdollisuus lunastaa hänen pelaajaoikeutensa vuoden 2021 aikana. Honka käytti nyt optionsa ja lunasti Pyyhtiän pelaajaoikeudet itselleen. TPS sai Pyyhtiän siirrosta myös sopimuksen mukaisen korvauksen.

– Honka lunasti Pyyhtiän pelaajaoikeudet ihan sopimuksen mukaisesti. Honka ei vaan noudattanut asian tiedottamisessa yleisiä pelisääntöjä. Me olemme tottuneet siihen, että seurat kertovat tällaisista yhdessä, ja yhdessä sovituin aikatauluin. Me emme vaan ole tottuneet, että asioista tiedotetaan tällä tavalla, TPS:n urheilujohtaja Mika Laurikainen harmittelee.

– Niklas Pyyhtiä on erittäin lahjakas pelaaja ja me toivotamme TPS:n omalle kasvatille kaikkea hyvää hänen pelaajauralleen, Laurikainen vielä toivottaa.

Vuoden 2003 ikäluokkaa oleva Pyyhtiä debytoi viime kaudella Veikkausliigassa TPS-paidassa. Hän pelasi kauden 2020 aikana yhteensä 16 liigaottelua TPS:n paidassa ja viimeisteli niissä yhden maalin.

Lisää uutisia