HJK täysin ylivoimainen – TPS karsimaan KPV:tä vastaan

TPS hävisi Veikkausliigakauden 2018 päätöskierroksen ottelussa HJK:lle tylyin 0-4-lukemin. Mestaruuden jo aika päiviä sitten varmistanut helsinkiläisjoukkue ei antanut TPS:lle oikeastaan mitään siimaa aivan alun jälkeen. TPS nimittäin rakensi heti ensimmäisillä minuuteilla erinomaisen maalipaikan, mutta Mika Ääritalo ei pystynyt aivan kurottamaan palloa verkkoon. Kun HJK sitten onnistui 20. minuutin kohdalla, jäi TPS loppupelin suhteen auttamatta jalkoihin. Urakkaa ei helpottanut Oskari Jakosen saama toinen keltainen kortti ennen taukoa.

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-hjk-0-4-27-10-2018/

HJK:n maalinteon aloitti tämän kauden Pallo-Kopla -joukkueeseen valittu Sebastian Dahlström, jonka kuti vaihtoi matkalla hieman suuntaan ja painui TPS:n verkkoon. Klubi iski toistamiseen 29. minuutin kohdalla, kun Veikkausliigan maalinkuninkuuden voittanut Klauss pääsi puolittaiseen läpiajoon TPS:n harhasyötön saattelemana. Brasilialaishyökkääjä sijoitti pallon vasemmalta puolelta TPS:n maalin etunurkkaan. Ottelun toisella puoliajalla TPS:llekin monia ilonhetkiä tuottanut Riku Riski mässäili vielä kahdella maalilla ja sinetöi 86. minuutilla HJK:n 0-4-voittolukemat.

– Onnistui valmistautuminen tähän peliin ilman muuta. Sellainen rento fiilis on ollut viime päivinä, mutta sitä ei aina etukäteen tiedä johtaako se hyvään peliin vai siihen, että fokus ei ole pelissä. Tänään fokus oli oikeissa asioissa ja oltiin vahvoja. Tepsillä oli pelin alussa sellainen tuplatriplahyökkäys, josta he saivat pari maalipaikkaa, mutta kun siitä selvittiin, niin kyllähän se ensimmäinen puoliaika oli siitä eteenpäin pitkälti meidän hallussa. Kokonaisuudessa upea esitys meiltä, lopetettiin kausi tyylillä, HJK:n toisen kerran peräkkäin mestariksi luotsannut Mika Lehkosuo kiitteli.

– Onnittelut HJK:lle, hienoa työtä ovat tehneet ja nyt täysin suvereeneja Suomen mestareita. Meillä oli alussa ne paikat ja sen jälkeen HJK vei täysin ottelua. Ei minulla ole oikeastaan sen kummallisempaa kommentoitavaa, kun että oltiin selkästi heikompia ja HJK ansaitsi voittonsa. Meillä oli joku muutama puolittainen tilanne, mutta ei niistä sen enempää. Ihan sen alun jälkeen emme saaneet mitään uhkaa HJK:lle aikaiseksi ja sen punaisen kortin jälkeen vielä vähemmän. Oli tosi pitkä se toinen jakso, odoteltiin vaan että kellot soi ja päästään seuraavaan peliin. Ei meillä ollut tässä pelissä mitään saumaa, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen myönsi.

TPS oli ottelussa pakkovoiton edessä ja HJK-tappion myötä joukkue joutuu karsimaan liigapaikastaan Ykkösessä toiseksi sijoittunutta KPV:tä vastaan. Kokkolalaiset antoivat myrskyvaroituksen iskukyvystään lauantaina iskemällä KTP:n verkkoon kolme osumaa jo ensimmäisellä puoliajalla. Liigakarsinnat aloitetaan Kokkolassa keskiviikkona 31.10 klo 14.00 alkaen. Toinen osaottelu pelataan Veritas Stadionilla lauantaina 3.11. klo 15.00 alkaen.

TPS:ltä puuttui lauantaina seitsemän maalia Veikkausliigassa viimeistellyt Sterling Yateke. Toinen hyökkäyspään sielu, Mika Ääritalo, joutui jättämään HJK-ottelussa kentän jo 25. minuutin kohdalla. KPV menetti puolestaan Ykkösen toiseksi viimeisellä kierroksella keskikentän pelintekijänsä, Sebastian Mannströmin.

– Teemme töitä sen eteen, että saamme loukkaantuneita takaisin KPV-otteluihin. Miro Tenhon jouduin ottamaan nyt vaihtoon, koska hänellä oli pientä tuntemusta takareidessä, ei haluttu ottaa mitään riskiä. Valmistautumisaika karsintapeleihin on todella lyhyt, mutta koetamme käyttää aikamme olennaiseen. Teemme varmasti aivan kaikkemme, että TPS:n tarina Veikkausliigassa jatkuisi, Laurikainen lupasi.

Lisää uutisia