HJK jyräsi Kupittaalla – TPS:lle neljäs peräkkäinen tappio

TPS:n murheellinen alkukausi Veikkausliigassa sai jatkoa ja joukkue hävisi jo neljännen ottelun peräkkäin. Vaikka TPS:n alkukauden vastustajat ovat olleet sieltä sarjan parhaasta päästä, alkaa paikka sarjataulukon viimeisenä nollalla pisteellä ja yhdellä tehdyllä maalilla tuntua jo tukalalta. HJK kävi voittamassa TPS:n keskiviikkona jonkinlaisella rutiinisuorituksella lukemin 2-0. TPS pelasi viimeiset puoli tuntia vajaalla.

– Ihan turha tässä on marista sen enempää, ansaittu tappio tuli. Ekan puoliajan ilme ei ollut lähelläkään sitä, mitä odotin. Ei HJK:lla nyt montaa maalipaikkaa ollut, mutta me päästy oikein minnekään. Tultiin toiselle puoliajalle jo paljon paremmin, mutta kyllähän se punainen kortti tappoi pelin. Laatuero on vaan aika iso, ja Klubin tasoiselta joukkueelta voi parhaana päivänä saada jotain, mutta silloin pitää olla se hyvä päivä, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen niputti.

HJK:n voittomaaliksi jäänyt avausosuma sai alkunsa oikealta puoliskolta. Puolustaja Henri Toivomäki syötti pallon keskelle ja Tim Väyrynen syöksyi pelivälineen sisään ottelun 9. minuutilla. Väyrynen oli tehdä hieman myöhemmin toisenkin osuman, mutta pallo kilahti tolpan kautta ulos.

TPS:n tasoitustoiveet kokivat kovan kolauksen vajaan tunnin kohdalla, kun Albijon Muzaci lensi toisen keltaisen saattelemana ulos. Vaihdosta tauolla kentälle tulleen Muzacin iltapuhde jäi noin 13 minuutin mittaiseksi.

– Olihan se kohtalokas punainen tuohon peliin, mutta enemmän suren siitä seuraavaa pelikieltoa. Pahin takaisku on se, että Albia ei saada Lahti-otteluun mukaan. En nähnyt niitä tilanteita oikein kunnolla, joten turha sanoa niistä mitään. Oli ihan tarkoituksenmukaista, että pelaajia kierrätettiin ja säästettiin myös lauantaille, Pikkarainen muistutti.

Entinen TPS-kannattajien suosikkipoika Roope Riski näytti maaliteon taidetta turkulaisyleisölle 76. minuutin kohdalla. TPS kohelsi pallon kanssa keskellä, vaarallisen lähellä rankkarialueen rajaa. Riski poimi irtopallon, otti pari askelta ja linkosi pallon pehmeällä kosketuksella aivan maalin oikeaan ylänurkkaan.

TPS ei päässyt ottelussa missään vaiheessa varsinaisille kunnon maalipaikoille, mutta ei joukkue ihan köysissä kuitenkaan ollut. Jotenkin jäi kuitenkin sellainen maku, että HJK ei joutunut puristamaan pisteiden eteen edes ihan täyttä päivätyötä.

TPS:n paras oli jälleen maalivahti Jere Koponen, joka suoritti perusvarman illan lisäksi myös pari paraatipelastusta. Myös Juhani Pikkarainen, Alim Moundi ja Masahudu Alhassan uurastivat täydet peliminuuttinsa kohtuullisin paperein.

TPS aloittaa valmistautumisen FC Lahti -peliin heti torstaina. Tärkeässä roolissa ovat palautuminen ja lepo.

– Suoraa palautumista seuraavat 48 tuntia ja se jälkeen fokus FC Lahti-peliin. Nyt tarvitaan pelkkää positiivisuutta ihan jo joukkuehengen nimissä. Meillä on nyt kaksi todella tärkeää peliä edessä, joista pitää tulla tulosta. Lahti ja RoPS ovat niitä joukkueita, joilta pitää saada myös pisteitä, Pikkarainen tietää. 


Ottelukooste TPS jalkapallon YouTube-kanavalla: https://www.youtube.com/watch?v=5_dUUnsur4E

Ottelukoosteen tarjooa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia