HJK, Honka, Ilves, KäPa, TPS ja SHA kehittävät kansainvälistä yhteistyötään

Suomalaisista jalkapalloseuroista HJK:n, FC Hongan, Ilveksen, KäPa:n sekä TPS:n pojat on valittu Sami Hyypiä Akatemian (SHA) Elite-tason toimintaan mukaan ajanjaksolle 8/2017-7/2019.

Sami Hyypiä Akatemia Elite-tason toiminnan tavoitteena on saada siinä mukana oleville seuroille kovatasoisia kansainvälisiä pelitapahtumia sekä kehittää edelleen SHA:n kokonaisvaltaista kehittymisen seuranta -konseptia.

Keskeisiä SHA:n Elite-tason seurayhteistyön tavoitteita ovat:

– Kansainvälinen yhteistyö sekä kansainväliset ottelutapahtumat
– Joukkueen kollektiivisen pelaamisen sekä pelaajien pelipaikkakohtaisen valmiuksien kehittäminen kansainvälisellä jalkapallon valmennusmenetelmällä (Ekkono-metodi)
– Pelaajan kokonaisvaltaisen kehittämisen sekä sen seurannan vieminen seurojen päivittäiseen arkeen. Seurojen tukena prosessissa toimii sähköinen kehittämisjärjestelmä MyEerikkilä
– Pelianalyysien systemaattinen käyttö

Elite-toiminnan tulokset ja parhaat käytännöt jalkautetaan muihin SHA yhteistyöseuroihin sekä edelleen suomalaiseen jalkapalloon. Tuleva pilottikokonaisuus on myös osa suomalaisen huippu-urheilun verkoston yhteistyötä, jossa valtakunnallinen valmennuskeskus ja kasvukeskuksien urheiluakatemiat tehostavat yhteistyötä jalkapallon seurapinnassa.

Kaikkien Sami Hyypiä Akatemia Elite-tasolla mukana olevien suomalaisseurojen alle 12-, 13- ja 14-vuotiaat pojat pelaavat jo parhaillaan Nordic Academy Games -turnausta yhdessä neljän Tukholman alueen seuran kanssa. Tukholman alueen seurat ovat AIK, Brommapojkarna, Djurgårdens IF sekä Hammarby IF. Seurat kerääntyvät neljäksi viikonlopuksi pelaamaan keskinäisiä otteluita Suomessa ja Ruotsissa. Ideana on se, että vastakkain on aina suomalainen ja ruotsalainen seura. Nordic Academy Gamesien ensimmäinen viikonloppu on jo pelattu. TPS järjestää oman turnausviikonloppunsa 13.–14.5. Turussa. Tämän vuoden viimeinen turnaus pelataan syyskuussa.

Lisätietoja:

Erkki Valla HJK, erkki.valla@hjk.fi
Manu Kangaspunta Honka, manu.kangaspunta@fchonka.fi
Janne Räsänen Ilves, janne.rasanen@ilves.fi
Juha Valla KäPa, juhavalla@yahoo.com
Joonas Laurikainen TPS, joonas.laurikainen@tps.fi
Kyösti Lampinen EUO Valmennuskeskusjohtaja, kyosti.lampinen@eerikkila.fi

Lisää uutisia