HJK-ennakko: ”Meiltä kaikilta vaaditaan nyt todellista venymistä”

Viime keskiviikkona täydet 96 vuotta täyttänyt TPS kohtaa Veikkausliigakauden 2018 päätöskierroksella Suomen mestaruuden jo varmistaneen HJK:n kotonaan. Ottelu alkaa Kupittaan Veritas Stadionilla lauantaina 27.10. klo 15.00.

TPS ja HJK ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa ja varsin tasaisissa merkeissä. HJK voitti keväällä Turussa 0-1 ja heinäkuussa HJK oli kotonaan parempi lukemin 2-1. TPS:n ainoan maalin viimeisteli Elias Ahde.

TPS on ollut ajoittain vahvassa syysvireessä, mutta viimeiset kaksi ottelua ovat tuottaneet sille kuitenkin kaksi niukkaa tappiota. Ensin RoPS voitti Kupittaalla 1-2 ja viime sunnuntaina KuPS oli samoin lukemin parempi Kuopiossa. TPS:n viimeisen viiden ottelun saldo on kaksi voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota maalierolla 10-8.

HJK on jyrännyt Veikkausliigassa viime kierrokset erittäin vahvasti, vaikka Suomen mestaruus on ollut taskussa jo jonkin aikaa. Klubi on pitänyt nollan omassa päässään viimeisellä kolmella kierroksella. Viimeisen viiden ottelun saldo on neljä voittoa ja yksi tasapeli maalierolla 7-1.

TPS:n kannalta kupletin juoni on lauantaina harvinaisen selvä. TPS:n on pakko voittaa lauantaina HJK, jotta se säilyttää mahdollisuudet välttää liigakarsinnat. IFK Mariehamn ja SJK lähtevät viimeiselle liigakierrokselle kahden pisteen etumatkalta. IFK kohtaa Maarianhaminassa KuPS:n ja SJK saa vieraakseen FC Interin. Sarjatilanne karsintaviivan tuntumassa ennen viimeistä kierrosta on seuraavanlainen: 9. SJK 31 pistettä (maaliero -9), 10. IFK Mariehamn 31 pistettä (maaliero -21) ja 11. TPS 29 pistettä (maaliero -14).

TPS pääsee lauantaina Veritaksen viheriölle terveellä joukkueella. Päävalmentaja Mika Laurikaisen ei tarvitse näin tehdä kompromisseja, kun hän nimeää kokoonpanonsa HJK-otteluun. KuPS-ottelussa loukkaantunut Miro Tenho harjoitteli torstaina normaalisti joukkueensa mukana. Kapteeni Sami Rähmönen ei pystynyt torstaina aivan täysipainoiseen treeniin, mutta Laurikainen uskoo, että hänkin on lauantaina täydessä tikissä.

Ennakko TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/hjk-ennakko-meilta-kaikilta-vaaditaan-nyt-todellista-venymista/

Tervetuloa!


TPS-HJK on myös Veikkauksen pitkävetokohteena.

Ruudussa on avoimien ovien päivät 26.-28.10.2018! Katso urheilua, elokuvia ja paljon muuta ilmaiseksi.

Pääset katsomaan myös TPS-HJK -ottelua osoitteessa: https://www.ruutu.fi/stream/3296592

Lisätietoa kampanjasta: https://www.ruutu.fi/article/1418 

Lisää uutisia