Henri Jussila on TPS:n uusi apuvalmentaja

Kuvassa TPS:n uusi apuvalmentaja Henri Jussila

Turun Palloseura on rekrytoinut seuran miesten edustusjoukkueen uudeksi apuvalmentajaksi Henri Jussilan, 30. Jussilan valmentajasopimus TPS:n kanssa on kolmivuotinen. Hän siirtyy TPS:ään HJK Klubi 04:n apuvalmentajan tehtävästä.

– Mahtavin fiiliksin hyppään mukaan Tepsin valmennustiimiin! TPS on yksi Suomen suurimmista ja perinteikkäimmistä seuroista, ja on hienoa päästä mukaan rakentamaan seuran tulevaisuutta, Jussila sanoo.

Nuoresta iästään huolimatta Jussilalla on jo kahdeksan vuoden kokemus valmentajan työstä. Valmentamisen hän aloitti oman peliuransa ohessa HIFK:n juniorivalmentajana. Jussilalla on kokemusta myös miesten edustusjoukkueen päävalmentajan tehtävien hoitamisesta, sillä hän toimi kaudella 2020 miesten Kolmosessa pelanneen Etelä-Espoon Pallon päävalmentajana.

Jussila on viimeiset kolme vuotta työskennellyt samassa valmennustiimissä TPS:n uuden päävalmentajan Miika Nuutisen kanssa. Valmentajakaksikon yhteinen taival alkoi kaudella 2021, kun he johdattivat Käpylän Pallon B-juniorit ikäluokan Suomen mestaruuteen.

Nuutisen ja Jussilan yhteistyö jatkui menestyksekkäästi myös HJK:n organisaatiossa. Viime kauden päätteeksi HJK Klubi 04 juhli sarjanousua miesten Kakkosesta Ykköseen. Nuutinen ja Jussila valmensivat lisäksi HJK Youth -nuorisojoukkuetta, joka eteni historian ensimmäisenä suomalaisjoukkueena toiselle kierrokselle UEFA Youth Leaguessa.

Kummankin valmentajan yhteinen tahtotila oli jatkaa yhteistyötä myös TPS:ssä.

– Olen tosi iloinen siitä, että yhteistyö Miikan kanssa jatkuu Tepsissä. Ajattelen valmennustyötä vahvasti tiimityönä. Olemme Miikan kanssa viettäneet niin monta tuntia yhdessä jalkapallon parissa, että tunnemme toisemme valmentajina jo läpikotaisin, ja yhteistyö on siten tosi helppoa, Jussila kertoo.

– ”Jusa” oli minulle ensimmäinen ja varmaan se kaikkein tärkein hankinta TPS:ään tulevalle kaudelle. Olen oppinut oman valmennusurani aikana, että kaiken keskiössä on se, kenen kanssa työtä tekee. Yhteistyö Jusan kanssa toimii, sillä jaamme saman perusajatuksen pelistä, mutta pystymme olemaan sopivissa määrin myös eri mieltä yksityiskohdista ja sitä kautta kehittämään toisiamme sekä koko valmennusprosessia, Nuutinen kommentoi.

Nuutisen mukaan TPS:n valmennustiimin vastuualueet tarkentuvat, kun koko taustatiimi saadaan paikalle Turkuun ja yksityiskohdista päästään yhdessä keskustelemaan. Viime kaudella Jussila vastasi HJK Klubi 04:ssä joukkueen puolustuspelaamisesta ja erikoistilanteista sekä tuotti joukkueelle video- ja tilastomateriaalia.

– TPS saa Jusasta erittäin ahkeran ja osaavan valmentajan, joka jaksaa väsymättä tutkia peliä ja etsiä ratkaisuja auttaakseen sekä joukkuetta että yksittäisiä pelaajia. Jusalle jokaisella yksityiskohdalla on väliä ja se näkyy hänen työjäljessänsä valmennuksen lisäksi muun muassa joukkueen käyttöön tehdyissä materiaaleissa, Nuutinen sanoo.

TPS:n kausikortit kaudelle 2024 ovat nyt myynnissä! Tiketin kausikorttikauppaan pääset tästä linkistä.

Valokuva median käyttöön

Lisää uutisia