Helmikuun kuukauden vapaaehtoinen tepsiläinen on Eero Väinölä

TPS Jalkapallo palkitsee yhdessä pääyhteistyökumppaninsa OP Turun Seudun kanssa joka kuukausi kuukauden vapaaehtoisen tepsiläisen. Kuukauden vapaaehtoinen palkitaan taidemaalari Johanna Oraksen suunnittelemalla Kardemumma Design -seinälautassetillä. Helmikuun kuukauden vapaaehtoiseksi on valittu Eero Väinölä, joka toimii joukkueenjohtajana TPS:n P2015-juniorijoukkueessa.

”Eero tekee aivan uskomattoman määrän työtä pyyteettömästi P2015-joukkueen eteen, ottaen huomioon niin pelurit, valmentajat kuin vanhemmatkin. Aina valmis keskustelemaan asioista ja kehittämään joukkueen toimintaa, myös seuran näkökulmasta. Yhtenä upeana esimerkkinä joukkueen viime vuonna lanseeraama Helaturnaus, jonka turnausjärjestelyt Eero organisoi vailla mitään aiempaa kokemusta. Helaturnaus saavutti huiman suosion ikäluokassaan ja antoi koko seuralle hienoa näkyvyyttä. On hienoa, että turnaus saa jatkoa tänäkin vuonna.”

Moi! Kuka olet ja kuinka kauan olet tehnyt vapaaehtoistyötä Tepsissä?

– Olen Väinölän Eero, Tepsin P2015-juniorien joukkueenjohtaja. Olen nyt kolmatta vuotta mukana.

Miten päädyit mukaan Tepsin toimintaan?

– Poikani siirtyi Tepsin Temppukoulusta joukkuetoimintaan mukaan. Valmentaja Lasse Karlsson kysyi minulta kiinnostusta lähteä joukkueenjohtajan tehtävään ja ajattelin, että miksipä sitä ei voisi kokeilla. Olen nyt tosiaan sen kolme vuotta poikien joukkueen mukana ollut, eikä ole kyllä päätöstä tarvinnut katua. Olen tykännyt tästä tehtävästä.

– Koen tämän merkitykselliseksi työksi. Tässä on osaltaan mukana mahdollistamassa lasten harrastustoimintaa. Minusta on tosi tärkeää se, että meidän lapsemme liikkuvat paljon, oli se liikuntamuoto ja laji sitten mikä hyvänsä. Se liikunnallisuus, minkä lapsena oppii, kantaa läpi elämän.

Mitä kaikkea työnkuvaasi Tepsissä kuuluu?

– Viestin seuran ja joukkueen tapahtumista vanhempien suuntaan. Pidän huolen siitä, että joukkueen arjen hallinnolliset asiat ovat kunnossa, lähtien esimerkiksi kenttävuoroista. Yksi iso yksittäinen ponnistus viime vuonna oli Helaturnaus, jossa toimin turnauspäällikkönä. Se vei yllättävän paljon aikaa, mutta saimme luotua junioreille tosi upean turnauspäivän Urheilupuiston Yläkentällä. Turnauksesta tuli meille tosi paljon positiivista palautetta joukkueilta, ja niinpä järjestämme Helaturnauksen myös tänä vuonna. Olemme taas saaneet kiitettävästi Suomen kärkiseuroja mukaan turnaukseen. Tulkaahan kaikki sankoin joukoin taas tulevana helatorstaina seuraamaan, kun tulevaisuuden Huuhkajat mittelevät paremmuudestaan 2015-ikäluokassa!

– Täytyy tässä kohtaa jakaa kiitosta siitä, että meillä on niin mahtavat vanhemmat joukkueessamme. Talkoohommiin lähdetään reippaasti ja aktiivisesti ollaan mukana joukkueen taustalla eri rooleissa. Mukana on minun lisäkseni myös toinen joukkueenjohtajamme Juuso, taloudenhoitajamme Sanna, varustevastaavamme Sami sekä somevastaavamme Riina ja Julia. Kaiken kaikkiaan meillä on tosi kiva porukka, jossa jokainen on innokkaasti mukana. Aktiivisten vanhempien taustaporukka mahdollistaa sen, että valmentajat saavat keskittyä valmentamiseen.

Minkälaisia kokemuksia vapaaehtoistyö Tepsissä on sinulle antanut ja mikä työssäsi on parasta?

– Paljon uusia tuttuja tämä on mukanaan tuonut. Tässä tutustuu helposti uusiin ihmisiin ja on aidosti kiva mennä treeneihin ja peleihin, kun siellä moikataan ja keskustellaan.

– Kyllä ne pienten pelurien tarjoamat ikimuistoiset hetket ovat loppujen lopuksi kaikkein parasta. Pelit ja turnausreissut pitävät sisällään tunteita laidasta laitaan. Kun hävitään, niin hetken se harmittaa, mutta kun voitetaan, niin se on kuin voitettaisiin maailmanmestaruus.

Mitä TPS sinulle merkitsee?

– Olen itse alun perin Raumalta kotoisin, joten sellaista omasta lapsuudesta kumpuavaa sidettä Tepsiin ei ole ollut, vaan se on sitten jälkikasvun kautta tullut. Minulle Turku näyttäytyy mustavalkoisena kaupunkina, on lajina sitten jalkapallo, lätkä tai salibandy. Tepsi ja seuran mustavalkoiset värit ovat turkulaisuuden symboleja. Toki Turun talousalueelle mahtuu myös muita hienoja seuroja. Toivoisinkin näkeväni enemmän niin lajien kuin seurojenkin välistä yhteistyötä.

– Pojan harrastuksen myötä olen itsekin löytänyt tieni Veritakselle Tepsin pelejä katsomaan. Lähes kaikki Ykkösen pelit käytiin viime kaudellakin katsomassa. Viime kausina on ollut erityisen hienoa käydä pelejä katsomassa, kun siellä on ollut meidän poikien valmentaja Kasper Hämäläinen pelaamassa. ”Kappe” on hieno persoona ja vaikkei hän ole enää meidän joukkueen toiminnassa muuten kuin vanhempana mukana, niin täytyy kyllä erikseen kiittää häntä siitä, miten upeasti hän osaa toisia ihmisiä kohdata. Kappe oli Tshekistä palattuaan pari vuotta meidän poikiamme valmentamassa ja kyllä sen näki, miten iso juttu se pojille oli, että Kapen kaltainen maajoukkuelegenda oli samoissa treeneissä heidän kanssaan.

Minkälainen suhde sinulla on jalkapalloon?

– Olen itse pelannut A-junnuikään asti futista. Pallo pysyy vieläkin jalassa, mutta ei varmaan mene enää montaa vuotta, niin jään omalle pojalle jo kakkoseksi lajitaidoissa. Fysiikkapuolella pojalla onkin sitten isompi vuori kiivettävänä.

– Olen aktiivinen penkkiurheilija, joten paljon tulee myös telkkarin välityksellä pelejä katsottua sekä tietysti pojan kanssa käytyä ihan paikan päällä Tepsin peleissä.

Miksi kannattaa lähteä vapaaehtoiseksi urheiluseuraan?

– Tässä pääsee harrastamaan yhdessä oman lapsen kanssa, tämä on sellainen yhteinen juttu. Vaikka vapaaehtoistyö ottaa aikaa, niin kyllä tämä paljon antaa. Pääsee näkemään läheltä lasten onnistumisen tunteita, jotka ovat sitä iloa aidoimmillaan. Tässä pystyy omalta osaltaan edesauttamaan sitä, että mahdollisimman moni lapsi pystyy harrastamaan, joten työ on merkityksellistä.

Lämmin kiitos hienosta työstäsi Tepsin hyväksi, Eero!

Lisää uutisia