Hakan ja TPS:n liiga-avaus päättyi maalittomana

TPS aloitti Veikkausliigakauden 2010 tänään Valkeakosken Tehtaan kentällä Hakan vieraana. Joukkueet eivät saaneet millään selvää toisistaan, vaan tuloksena oli pyoreä 0-0-tasapeli.

Molemmat joukkueet hakivat ottelun alkuun vielä hieman varovaisesti asetelmia, kuten ehkä liiga-avaukseessa kuuluukin. Ensimmäinen puolittainen tilanne syntyi vajaan kympin kohdalla Toni Kolehmaisen vaparista, jonka Babatunde Wusu jatkoi kuitenkin Haka-vahti Janne Korhosen syliin. Pari minuuttia tästä ja Haka-kärki Kyuong Ik Nam pääsi namuttamaan, mutta latasi melko selkeästi maalin yli. Seuraava kymmenminuuttinen edettiin Hakan tahdissa ja Tepsillä oli hetken hieman pasmat sekaisin. Parhaan kuvion järjestelivät kaksikko Gela-Osey. Jälkimmäinen latasi ensi voimalla päin TPS-vahti Jani Tuomalaa, josta pallo kimposi Haka-kärki Niko Ikävalkolle. Tämä latasi pallon kuitenkin selvähkösti yli maalin.

Jakson puolessa välissä TPS pääsi kuitenkin iskemään takaisin. Wusu antoi loistavan läpisyötön ja lähetti Mika Ääritalon vasemmalta läpi, mutta Korhosen reaktiotorjunta pelasti avausmaalin synnyn.

– Satuin olemaan oikeassa paikassa ja pallo osui olkapäähäni. Mulla oli vähän tuuriakin mukana, Korhonen myönsi.

Reilun puolen tunnin kohdalla TPS:lle tarjottiin johtomaalia, kun Hakan puolustuksen tuki ja turva, Toni Kuivasto, teki alkeellisen munauksen ja palautti pallon huolimattomasti Korhoselle. Wusu rynni oikea-aikaisesti palloon väliin, mutta itse veto jäi vähän suutariksi ja Korhonen venyi eteen.

– Palloa vaan liikkeelle nopeammin, ei tämä avausjakso ollut sitä peliä, mitä me oikeasti parhaillamme osaamme, Ääritalo manasi avausjakson antia.

TPS aloitti toisen räväkämmin kuin avausjakson ja prässäsi heti alusta ylempää sekä selvästi aggressiivisemmin. Mikko Manninen porhalsi vajaan viiden minuutin jälkeen oikeaa laitaa ja yritti tavoitella keskeltä Ääritaloa, mutta syöttö meni hitusen pitkäksi ja ajautui Korhosen hyppysiin.

Tuinnin kohdalla TPS teki nopean hyökkäyksen taas kohti Hakan maalia. Ääritalo eteni kuin höyryjuna, jatkoi Kolehmaiselle ja pallo pyöri hetken aikaa Hakan maalille, kunnes Wusu jysäytti pelivälineen ohi. Hetkeä myöhemmin Jonatan Johansson kirmasi läpiajoon, mutta jälleen Korhonen tuli vastaan oikea-aikaisesti.

68. minuutin kohdalla Nam kalasteli tökerösti plkkua, mutta siihen vipuun Tero Nieminen ei onneksi mennyt. Samaan aikaan kentälle juoksi kymppipaita, Riku Riski. 77. minuutin kohdalla vaihdosta kehiin tullut Riski purjehti vasemmalta läpi ja syötti tarkasti keskelle Robert Milsomille, joka iski ykkösellä suoraan Korhosta päin. 82. minuutin kohdalla Wusu tuli puolestaan vaihtoon ja tilalle juoksi liigadebytantti Roope Riski.

Yliajalla Riku Riski pääsi lataamaan rankkarialueen rajalta suoraan ilmasta, mutta pallo painui maalin yli.

– Mielestäni avausjakso oli hermostunutta peliä, toisella jaksolla hallittiin, mutta se todellinen laatupelaaminen puuttui. Energisyyttä tarvitsemme vielä myös lisää, mutta ennen kaikkea sitä laatua ja tarkkuutta, niin syöttöihin ja viimeistelyyn, TPS-luotsi Marko Rajamäki niputti kautta aikain ensimmäisen ottelunsa Veikkausliigassa päävalmentajana.

Lisää uutisia