Haka-ennakko: Maratontaulukon kakkonen ja kolmonen kohtaavat

TPS kohtaa sunnuntaina Yläkentällä Valkeakosken Hakan. Joukkueilla on takanaan suorastaan huikea yhteinen historia ensin SM-sarjassa ja myöhemmin Veikkausliigassa. Vaikka nyt pelataankin Ykköstä, kannattaa nostaa esille muutamakin merkkipaalu joukkueiden yhteisessä SM-tason historiassa. TPS kun on edelleen SM-sarjan ja Veikkausliigan yhteisessä maratontaulukossa sijalla kaksi ja Haka löytyy heti sen perästä sijalta kolme.

SM-tason eniten pelattu ottelupari on klassikoiden klassikko TPS-HJK, sen jälkeen tulee ottelupari HJK-Haka, mutta välittömästi kolmantena TPS-Haka. Haka on voittanut 9 SM-kultaa ja Tepsillä kultaisia mitaleja on kahdeksan. Haka voitti kaikkien aikojen ensimmäisen Suomen mestaruutensa vuonna 1960, kun TPS:llä oli kaapissa jo neljä kultaista. Mikä joukkue mahtoikaan olla Hakan pahin uhkaaja kaudella 1960? 

Joukkueet ovat kohdanneet myös kahdesti Suomen Cupin finaalissa, vuosina 1997 ja 2005. Sämi Rähmönen muistelee jälkimmäistä finaalia. Joukkueet ovat myös nöyryyttäneet toisiaan Veikkausliigassa. Kaudella 2005 Haka nuiji TPS:n Tehtaan kentällä peräti 6-0. TPS on hävinnyt muutaman ottelun kuuden maalin marginaalilla koko historiansa aikana ja tuo raitapaitojen kannalta murheellinen ottelu kuuluu tuohon ennätyskategoriaan. TPS iski kuitenkin takaisin kaudella 2012 ja latoi Hakaa vastaan taululle kendolukemat 9-2. Seitsemän maalin voittomarginaali sivusi TPS:n ennätystä Veikkausliigassa. TPS:n kaikkien aikojen suurin voitto, 14-2 VIFK:sta, irtosi ennen varsinaista SM-sarjan sarjajärjestelmää vuonna 1926.

TPS TV: http://tpstv.fi/haka-ennakko-maratontaulukon-kakkonen-ja-kolmonen-kohtaavat/

TPS avasi Ykkösen kauden 2015 kolmen ensimmäisen kierroksen osalta ottelusaldolla 0-1-2 ja maalierolla 0-5. Kolmen ensimmäisen pelin jälkeen suunta muuttui täysin. TPS on pelannut viimeiset neljä peliään ottelusaldolla 3-1-0 ja maalierolla 11-0. Jotain on todellakin siis tapahtunut. TPS-toppari Mikael Liespuu ja niin puolustuksen kuin hyökkäyksenkin laidalla painava Sami Rähmönen arvioivat, mitä ne muutokset ehkä ovat. Molemmat korostavat sitä, että pelaamisen perusmuotti on ollut ihan loogista ja opeteltua alkukaudesta lähtien, mutta nyt se käytännön toteutus on myös alkanut toimimaan.

TPS TV: http://tpstv.fi/haka-ennakko-nyt-jotkut-jutut-on-vaan-loksahtaneet-paikoilleen/

TPS – Haka sunnuntaina 14.6. klo 18.30. Tervetuloa Yläkentälle!

Lisää uutisia