Gabri Garcia Xatart täydentää TPS:n valmennustiimin

TPS on rekrytoinut uudeksi apuvalmentajakseen espanjalaisen Gabri Garcia Xatartin. 33-vuotiaalla katalonialaisella on ikäisekseen mittava valmennuskokemus huipputasolta. Kausina 2018–19 Garcia toimi Viron pääsarjaseura Paiden apuvalmentajana. Kaudesta 2018 lähtien hän on työskennellyt Suomessa Ekenäs IF:n, lappeenrantalaisen PEPOn ja viimeksi viime kaudella Kotkan Työväen Palloilijoiden päävalmentajana. Ennen päävalmentajapestiään KTP:ssä Garcia toimi myös saman seuran apuvalmentajana. Garcian sopimus TPS:n kanssa kattaa kauden 2022.

–Olen erittäin iloinen, että saan edustaa TPS:ää ja pääsen kehittämään sekä Seuraa että omaa uraani. Minun silmissäni TPS on yksi Suomen suurimmista ja merkittävimmistä seuroista ja olen erittäin kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Aion antaa kaikkeni TPS:lle ja sen kannattajille, Garcia kertoo.

–Olen kotoisin Kataloniasta ja pelillisesti Barcelonan koulukuntaa, eli haluan oman joukkueeni määrittelevän, mitä kentällä tapahtuu. Olen keskustellut viikon ajan tiiviisti päävalmentaja Jonatan Johanssonin kanssa ja olemme molemmat yhtä mieltä siitä, että haluamme oman joukkueen hallitsevan pelitapahtumia, Garcia painottaa.

Apuvalmentajan rekrytointi tuli ajankohtaiseksi, kun tehtävssä viime kaudella toiminut Jon Daly palasi perhesyiden vuoksi Irlantiin. Johansson vahvistaa, että Garcia on monin tavoin juuri sitä, mitä TPS apuvalmentajaltaan etsi.

–Apuvalmentajan haku oli huolellinen prosessi. Pidän siitä, että Gabri näkee pelin hyvin espanjalaisittain. Olemme varmasti eri koulukunnista, mutta kuitenkin samaa mieltä siitä, että haluamme pitää ja syöttää palloa laadukkaasti.Halusin nimenomaan valmentajan, joka näkee pelin osittain eri tavalla kuin minä, jotta hän pystyy haastamaan minua. Samalla toivoin, että uudella apuvalmentajalla on kokemusta Suomen sarjoista ja päävalmentamisesta, jotta hän ymmärtää, miten ja miksi teen päävalmentajana erilaisia päätöksiä. Gabri vastaa kaikkiin näihin toiveisiin, Johansson kiittelee.

–Saimme Gabrista todella hyviä suosituksia hänen entisiltä seuroiltaan ja valmennettaviltaan. Odotan innolla, että pääsen tekemään hänen kanssaan tiiviisti töitä ensi viikosta alkaen, Johansson iloitsee.

Garcian myötä TPS:n taustaryhmä on kasassa. Maalivahtivalmentaja Mikko Känkänen, fysiikkavalmentaja Mira Sakselin, fysioterapeutti Markus Kemppainen, huoltaja Tapani Elmeranta ja joukkueenjohtaja Jani Tuomala jatkavat edelleen tärkeää työtään TPS:n taustoilla.

–Gabri täydentää muutenkin osaavaksi todetun taustatiimin. Samalla myös U23-joukkueen valmistautuminen kauteen pääsee entistä parempaan vauhtiin. Olen tyytyväinen, että saimme ryhmän kokoon ja että valtaosa viime kauden taustatiimistä jatkaa, sillä jatkuvuus on tärkeä osa kokonaisuutta, urheilujohtaja Mika Laurikainen painottaa.

Lisää uutisia