Forsman Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaaja

TPS:n maalivahti Oskari Forsman on valittu Jalkapallon Pelaajayhdistyksen toimesta Ykkösen Veikkauksen kesäkuun pelaajaksi.

– Sehän on tosi hieno homma, Forsman ilahtuu kuulleessaan valinnastaan.

Nimitystä ei voi pitää järin suurena yllätyksenä, sillä Forsman on yltänyt Ykkösessä erittäin poikkeukselliseen temppuun: hänen taakseen ei ole kukaan saanut palloa sitten toukokuun puolivälin!

TPS hävisi sarjakärki Kemille 14. toukokuuta 0-3 ja voitti MP:n neljä päivää myöhemmin 5-0. Mikkeli-voiton jälkeen on kertynyt jo viisi voittoa ja kaksi tasapeliä. 

Erityisen hienolta kahdeksan nollan putki tuntuu porilaisesta siksi, että hän oli käytännössä jo lopettanut pelaajauransa talvella.

– Kyllä päätös oli tavallaan tehty. Olin kolunnut läpi kaikki itseä miellyttävät vaihtoehdot, eikä mistään tuntunut paikkaa aukeavan. 

– Sitten yhtäkkiä puolituurilla TPS tuli kuvioihin, kun Jukka Lehtovaara siirtyi Interiin. Testijakson kautta tulin Tepsiin, ja kiitos kuuluu TPS:lle, että luottoa löytyi, Forsman myhäilee.

Forsman on Suomen mestari Interin riveistä vuosimallia 2008. Sen jälkeen hän on nähnyt urallaan Suomea ristiin rastiin: Kotkan, Oulun, koti-Porin, Rovaniemen, Tornion ja Maarianhaminankin, joten perspektiiviä löytyy.

Miten paljon harjoittelu TPS:ssä eroaa treenaamisesta vaikkapa viime vuoden RoPS:ssa?

– En tiedä muista Ykkösen joukkueista, mutta ainakin Turussa ollaan treenattu nyt enemmän kuin Rovaniemellä. Ollaan harjoiteltu kuin liigajoukkue ja sitouduttu tekemiseen, ja se alkaa tuottaa hedelmää. Tämä on kehittävä ympäristö nuorille ja vanhemmillekin, kun itsekin taidan nyt joutua itseni jo niihin vanhempiin laskemaan, 27-vuotias Forsman naurahtaa.

Kesä on sujunut turkulaisilta erinomaisesti, ja paikka sarjan kärjen tuntumassa pakottaa kysymään, joko nopea sarjanousu on käynyt mielessä? 

– Seurajohdolta ei ole tullut prässiä siihen suuntaan, mutta itse koen niin, että kokeneempana pelaajana olen tullut tänne tekemään tulosta. Ainakin me tässä luodaan nyt pelaamalla painetta seurajohdolle, että nousuun pitää varautua.

Teillä tuntuu Twitterinkin perusteella olevan melkoinen henki päällä puolustuslinjan kanssa? 

– Todellakin. Meillä on kunnon koori jätkiä, ja hyvä herja lentää. Tällainen tappioton putki vaatii koko linjalta vahvaa sitoutumista, ja linja on vielä vaihtunut kolmeen otteeseen tässä putken aikana. Mun on tarvinnut pakkien uhrautumisen takia vaan poimia helpot pallot pois, kun he ovat jo tehneet sen likaisen duunin, Forsman kiittelee.

Menestys näkyy myös naamoista: turkulaisten alakerta on sopinut ajavansa parrat ja viikset ensi kerran vasta seuraavan tappion koittaessa.

Ykkösen kuukauden pelaajan valitsee aina Jalkapallon Pelaajayhdistys, eli pelaajat itse.

Lähde: JPY tiedotus

Lisää uutisia