FF Jaro vei Ykköscupin mestaruuden

TPS – FF Jaro 1–2

18 min Guillermo Sotelo 0–1 (rp)

56 min Albijon Muzaci 1–1 (rp)

63 min Severi Kähkönen 1–2

TPS:n kokoonpano: Aati Marttinen (mv), Joonas Sundman (78 min Olli Jakonen), Rasmus Holma (C), Samba Benga, Joonas Lakkamäki (57 min Juri Kinnunen), Jasper Jalonen, Daniel Rantanen, Kasper Hämäläinen, Jesper Karlsson, Albijon Muzaci (varoitus), Simo Roiha.

Erotuomari: Toni Pohjoismäki

Pelipaikka: Kupittaa 5, Turku

Ottelun kooste: https://youtu.be/JmRiwkFqIVI

FF Jaro vei jalkapallon Ykköscupin mestaruuden voittamalla loppuottelussa Turun Palloseuran maalein 2–1. Jaro avasi maalihanat, kun Guillermo Sotelo upotti pallon pilkulta keskelle maalia. Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuutena vaikea TPS:lle, eivätkä turkulaiset saaneet juurikaan luotua maalipaikkoja.

– Emme päässeet nyt pelin alusta hyvin mukaan, niin kuin olemme useissa viime peleissä päässeet. Jaro otti pelin hallintaansa aika nopeasti ja voitti kaksinkamppailuja, analysoi TPS:n keskikenttäpelaaja Kasper Hämäläinen ottelun jälkeen.

Jaro voitti ottelua edeltävän teikkauksen ja sai valita, kumpaan suuntaan hyökkäisi ensimmäisen puoliajan. TPS joutui näin hyökkäämään ensimmäisen puoliajan vastatuuleen ja kirkkaana päin näköä loistaneeseen aurinkoon. Olosuhteilla ei Hämäläisen mukaan kuitenkaan pidä tappiota selitellä.

– Meidän olisi pitänyt uskaltaa pelata enemmän. Vaikka olosuhteet olivat vaikeat, niin silloinkin pitää pystyä toteuttamaan niitä asioita, joita olemme harjoitelleet treenikentillä.

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson oli pelin jälkeen pettynyt joukkueensa suoritukseen. Päävalmentaja jäi kaipaamaan joukkueeltaan pelirohkeutta ja pelinopeutta.

– Ensimmäinen jakso oli meille vaikea, eikä syöttöpelimme toiminut. Kun oli vaikeaa ja Jaro prässäsi, niin me menetimme vähän itseluottamustamme. Niin ei pitäisi tapahtua, mutta se on ymmärrettävää, Johansson sanoi.

TPS onnistui tasoittamaan pelin toisella puoliajalla. Jasper Jalonen kampitettiin nurin boksin sisällä ja tilanteesta seurasi rangaistuspotku. Albijon Muzaci ampui varmasti pallon 11 metristä verkon perukoille. Pian Tepsin tasoitusmaalin jälkeen Jaro siirtyi kuitenkin pelissä uudelleen johtoon, kun Severi Kähkönen laukoi pallon rangaistualueen rajalta aivan TPS-maalin vasempaan yläkulmaan.

– Toinen jakso lähti hyvin käyntiin. Saimme maalin ja maalipaikkoja, mutta Jaro sai vastaiskuja ja teki meidän vähän huonosti puolustamastamme tilanteesta hienon maalin. Sen jälkeen peli oli aikamoista taistelua, emmekä me saaneet enää luotua kuin muutaman puolittaisen paikan, Johansson kertasi.

Jalkapallon Ykkösen sarjakausi käynnistyy kuukauden kuluttua. TPS:n pelit jatkuvat ensi keskiviikkona 23. maaliskuuta harjoitusottelulla Veikkausliigassa pelaavaa HIFK:ta vastaan. Ottelu alkaa Kupittaa 5:llä kello 13. Turun Sanomat näyttää ottelun tilaajilleen suorana lähetyksenä.

Lisää uutisia