FF Jaro -ennakko: ”Vireystilan ylläpitäminen järkevällä rotaatiolla”

TPS:n vajaa viiden viikon mittainen valmistautumisjakso kohti liigakarsintoja alkoi vähän kuin omana uutena projektina. Palloseuran viime viikko päättyi erittäin mukavissa merkeissä. Ensin sarjan paras joukkue Haka kaatui Valkeakoskella torstaina 1-2 ja sen jälkeen joukkue vietti päälle ansaitun vapaaviikonlopun. Jalkapallo ainakin yritettiin unohtaa pariksi päiväksi, mutta treenit pärähtivät käyntiin sitten jo maanantaina.

– Pari treenipäivää on tältä viikolta nyt takana ja olen näkemääni tyytyväinen. Pelaajat ovat fiksuja ja tietävät, että nyt vaan pitää jaksaa. Meidän pitää saada jokaisesta treeniviikosta onnistunut ja pelata samalla nämä kolme jäljellä olevaa Ykkösen ottelua siten, että ne palvelevat kauden päätavoitettamme, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen tiivistää.

TPS kohtaa perjantaina FF Jaron Veritas Stadionin iltaottelussa. TPS niputti pietarsaarelaiset kauden molemmissa aikaisemmissa peleissä ja siinä on varsin painava syy siihen, miksi Palloseura varmisti karsintapaikkansa jo reilusti ennen sarjakauden loppua.

– Jaro-pelissä on nyt kaksi selkeää kulmaa. Koko joukkueen yleisen vireystilan ylläpitäminen ja siihen liittyen järkevä pelaajarotaatio. Mitään riskipeluutuksia ei tässä vaiheessa voi harrastaa, tosin se ei ole edes ajankohtaista, koska Oskari Jakosta lukuunottamatta kaikki ovat harjoitusringissä mukana. Matka on vielä pitkä ja kaikkia tarvitaan, Pikkarainen tietää.

Mika Laurikaisen valmentama TPS joutui viime kauden liigakarsinnoissa karmaisevaan tilanteeseen, kun hyökkäyspään ehdottomat syömähampaat, Sterling Yateke ja Mika Ääritalo, eivät olleet ratkaisuhetkillä pelikuntoisia. Ääritalolta jäi molemmat KPV-ottelut väliin ja Yateke joutui luovuttamaan toisen osaottelun tauolla, kun paikat eivät enää kestäneet.

– Sellaista täysin yllättävää tilannetta, kun Mikalle viime vuonna niin lyhyellä varoitusajalla tuli, ei voi ihan samalla tavalla nyt tulla. Tietysti kuka tahansa voi loukkaantua täysin yllättäen, mutta meillä on nyt paremmin aikaa miettiä ja kokeilla kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja ikävienkin yllätysten varalle, Pikkarainen muistuttaa.

– Tavoitteena on hyvä ottelutapahtuma, jonka kaikkia nyansseja ja tavoitteita en lähde tässä nyt avaamaan. Tällaisessa tilanteessa on kuitenkin aina se mahdollisuus, että molempien peli menee sellaiseksi pelkäksi pallonhallintapeliksi ja kumpikin puolustaa todella matalalta.

TPS:n kokoonpanosta puuttuu perjantaina varmuudella Mika Ääritalo, joka sai korttitilinsä täyteen viime viikon Haka-ottelussa.

TPS jalkapallo ja TPS Salibandy ovat sopineet pääsylippuihin ja kausikortteihin liittyvän yhteistyökuvion TPS – Jaro ja TPS – EräViikingit -otteluiden ympärille. Kumman tahansa ottelun pääsylipulla pääsee seuraamaan myös toisen lajin ottelua. Lisäksi TPS jalkapallon ja TPS Salibandyn kausikorteilla pääsee seuraamaan myös toisen lajin kotiottelua ensi viikonloppuna. TPS Salibandyn lippuasiakkaat saavat pääsylipun Jaro-otteluun näyttämällä TPS – EräViikingit -ottelun pääsylippua tai TPS Salibandyn kausikorttia Veritas Stadionin lipunmyynnissä.

Lisätietoja: https://fc.tps.fi/kympin-kinkerit-nae-samalla-lipulla-tps-n-jalkapallo-ja-salibandyottelu

Elisa Viihde esittää kaikki Jalkapallon Ykkösen ottelut kaudella 2019. Kaikki Ykkösen 135 ottelua esitetään netissä selostettuina hintaan 9,90 € / kk.

Pääset katsomaan myös TPS – FF Jaro -ottelua osoitteessa: https://elisaviihde.fi/sport/2019-9-27-TPS-Jaro/0e281c23-2529-41de-955b-2355f7743e2d

TPS – FF Jaro Veritas Stadionilla perjantaina 27.9. klo 18.30 – tervetuloa!

Lisää uutisia