FF Jaro -ennakko: Sarjakakkonen ja -kolmonen iskevät yhteen Pietarsaaressa

Jalkapallon Ykkösen isot matsit saavat jatkoa, kun TPS matkustaa lauantaina Pietarsaareen keskelle Jaakon Päivien hulinaa FF Jaron vieraaksi. Ottelu alkaa Pietarsaaren keskuskentällä 27.7. klo 16.00.

Sarjakolmonen Jaro siis isännöi sarjassa toisena olevaa TPS:ää. Joukkueet kohtasivat jo kertaalleen Turussa aivan kesäkuun alussa ja Palloseura oli silloin parempi luvuin 3-2. Tuo peli muistetaan parhaiten Eliécer Espinosan iltana, sillä kolumbialainen taituroi pietarsaarelaisten verkkoon puhtaan knallitempun.

Jaro pelaa perinteisesti Jaakon Päivien aikaan kaksi isoa kotiottelua ja sama on homman nimi tälläkin kaudella. Jaro niisti keskiviikkona AC Oulun lukemin 4-3 nousten maalin tappioasemasta voittoon. Jaron heinäkuun saldo on muutenkin kohtuullisen vakuuttavaa luettavaa, sillä ainoa tappio on tullut kärkijoukkue FC Hakalle.

Jaron meksikolaiskärki Jahir Barraza on noussut yhdeksällä maalillaan Ykkösen maalitilaston kärkipaikalle Espinosan ja Hakan Salomo Ojalan rinnalle. Taustalta löytyy toinen kova meksikolainen, kun vuoden 2012 olympiavoittaja Dárvin Chávez painaa Jaron puolustuksen laidalla.

TPS johtaa Jaroa neljällä pisteellä ennen lauantain ottelua, mutta punapaidoilla on toki yksi ottelu enemmän pelattuna. Kylmä fakta kuitenkin on, että Jaro puuskuttaa enää pisteen päässä Tepsistä, jos Jaakon Päivien juhlaottelu kääntyy isännille. Haka on kärjessä jo turvallisella karkumatkalla, mutta juuri TPS ja Jaro tappelevat tällä hetkellä kiivaimmin liigakarsijan paikasta. Jaroa himottaa vielä bonuksena liigakarsinnoissa se, että todennäköinen Veikkausliigan karsijajoukkue on myös Pohjanmaalta, eli joko VPS tai KPV.

Jaro oli varsinkin menneinä vuosina TPS:lle jonkinasteinen mörkö, jolle hävittiin jostain syystä lähes aina. Tämä sitkeä legenda elää edelleen turkulaisten mielissä, mutta tätä mielikuvaa ei kuitenkaan tue ainakaan kauden 2017 tilastot Ykkösessä. TPS rökitti silloin nimittäin Jaron kaikissa kolmessa ottelussa, eikä päästänyt peleissä maaliakaan.

TPS:n keskikenttäpelaaja Matej Hradecky teki hienon paluun pelikentille 2,5 vuoden tauon jälkeen. Hradecky niittasi kuin vakuudeksi myös pilkun Hakan verkkoon ja sai isot kiitokset päävalmentaja Tommi Pikkaraiselta kaupan päälle. Haka katkaisi silti tylysti TPS:n neljän matsin voittoputken ja vei pinnat mukanaan Valkeakoskelle. Haka venytti etumatkansa samalla jo kymmeneen pisteeseen.

TPS:ltä puuttui jo Haka-ottelusta kokenut keskikenttäpelaaja Mika Mäkitalo, eikä hän palaa kentälle vielä Pietarsaaressakaan. Poissa ovat lisäksi toppari Rasmus Holma ja keskikenttäpelaaja Jesper Karlsson. Poissa on lisäksi edelleen myös Tomas Hradecky, jonka paluuta saadaan odotella vielä jonkin aikaa.

TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkaraisen mietteet torstain treenien jälkeen: https://tpstv.fi/ff-jaro-ennakko-sarjakakkonen-ja-kolmonen-iskevat-yhteen-pietarsaaressa/

Elisa Viihde esittää kaikki Jalkapallon Ykkösen ottelut kaudella 2019. Kaikki Ykkösen 135 ottelua esitetään netissä selostettuina hintaan 9,90 € / kk.

Pääset katsomaan myös FF Jaro -TPS -ottelua osoitteessa: https://elisaviihde.fi/sport/2019-7-27-Jaro-TPS/9a7e6f08-cd8b-46dd-88ba-9aa8ff0aa213

Lisää uutisia